Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ρομπότ στα θρανία!

 

Ένας έφηβος από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο με τη βοήθεια ενός ειδικού ρομπότ, αφού το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν του επιτρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους. 

Ο Λίντον Μπέιτι από το Τέξας, παρότι ζει σε κατάσταση απομόνωσης στο σπίτι του, μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο και να κάνει παρέα με τους συμμαθητές του χρησιμοποιώντας ένα ρομπότ από χρωμιοχάλυβα το οποίο στην κορυφή φέρει μία οθόνη, όπου προβάλλεται το πρόσωπο του μικρού μαθητή. Το πρωτοποριακό «ρομπότ - άβαταρ» έχει ύψος 120 εκατοστά και κινείται με ευκολία στο σχολείο, συλλέγοντας πληροφορίες τις οποίες στέλνει στο σπίτι του Λίντον μέσω ενός λογισμικού βιντεο - διάσκεψης. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται σε σχολείο. Ο Λίντον που πάσχει από την πολυκυστική νόσο των νεφρών, δεν έχει τη δυνατότητα να βγαίνει καθόλου από το σπίτι του, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν μπορεί να καταπολεμήσει τα μικρόβια που προσβάλλουν τον οργανισμό. 

«Πλέον έχει λόγο για να σηκώνεται το πρωί. Παίρνει τα φάρμακά του, τρώει και περιμένει το κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει», είπε η μητέρα του αγοριού, Σέρι. Το ρομπότ κοστίζει περίπου 3,5 χιλιάδες ευρώ και διαθέτει κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο και ο Λίντον συνδέεται σε αυτό από τον προσωπικό του υπολογιστή στο σπίτι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin