Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Στο “ψυγείο” η ιδέα για ένα νέο Κολοσσό!

Aναβάλλονται μέχρι νεωτέρας... και συγκεκριμένα μέχρι ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας τα φιλόδοξα σχέδια για τη χρηματοδότηση από διεθνείς οίκους του έργου του νέου κολοσσού της Ρόδου.

Παρότι συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2008 ανακοινώθηκε η...χρηματοδότηση του εγχειρήματος με ποσό 4,2 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ από επενδυτές και διεθνείς ομίλους μετά και την θεαματική παρουσίαση του σχεδίου στο ξενοδοχείο Ιntercontinental και συγκεκριμένα στο Festival City στο Ντουμπάι, οι επικεφαλείς της προσπάθειας, μέλη της World Trade Center Association (WTCA) διαμήνυσαν στη δημοτική αρχή ότι η όλη προσπάθεια "παγώνει" ένεκα της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Η όλη προσπάθεια έτυχε εξάλλου ευρείας δημοσιότητας από μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως.

Ο κ Γ. Μπαρμπούτης, που έχει αναλάβει σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή το συντονισμό της όλης προσπάθειας ανήγγειλε στον Δήμαρχο Ροδίων κ Χ. Χατζηευθυμίου ότι οι ξένοι επενδυτές δεν προτίθενται επί του παρόντος να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες τους για τη χρηματοδότηση του έργου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο φορέας με την επωνυμία New Colossus Peace Association, που επρόκειτο να υλοποιήσει αυτό το έργο παγκόσμιας ακτινοβολίας στην ουσία έχει αναστείλει τη λειτουργία του με τις εισροές χρημάτων στον ειδικό λογαριασμό που είχε δημιουργηθεί να είναι μηδενικές.

Θυμίζουμε ότι για τη χρηματοδότηση του έργου έχει ήδη ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατέθηκαν συμβολικά ποσά από τον Δήμαρχο Ροδίων μετά την παρουσίαση του εγχειρήματος στο Ντουμπάι αλλά και από τον κ. Guy Tozzoli πρόεδρο του World Trade Center Association.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin