Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μαθήματα ομοφυλοφιλίας στο νηπιαγωγείο

Τα παιδιά από 4 χρονών θα διδάσκονται για την ομοφυλοφιλία, μέσα από τα σχολικά βιβλία των Μαθηματικών, της Γεωγραφίας, της Φυσικής και της Αγγλικής Γλώσσας. Το σχέδιο υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, μέσα στα πλαίσια της κίνησης «γιορτάστε με την κοινότητα των gay», και θα προβάλει τα προβλήματα των Μαθηματικών με gay χαρακτήρες.
 
Στη Γεωγραφία τα παιδιά θα ρωτιούνται γιατί οι ομοφυλόφιλοι μετακομίζουν από την εξοχή στις πόλεις και λέξεις όπως outing=έξοδος και pride=περηφάνια θα χρησιμοποιούνται στο μάθημα της Γλώσσας. Τα πλάνα των μαθημάτων είναι σχεδιασμένα να ενημερώσουν για θέματα των λεσβιών, των gay, των μπαϊσέξουαλ και των τρανσέξουαλ, σε μαθήματα θεωρίας από την ηλικία των 4 ετών.

Τα παιδιά θα συνηθίσουν να βλέπουν επίσης εικόνες ζευγαριών του ίδιου φύλου και  θα διδάσκονται βιβλία όπως το «And Tango Makes Three» που μιλά για 2 αρσενικούς πιγκουίνους που μεγαλώνουν ένα πιγκουινάκι.

Παράλληλα οι σπουδαστές στατιστικής θα μπορούν να χρησιμοποιούν ευαίσθητα δεδομένα πάνω στον αριθμό των ομοφυλοφύλων που υπάρχουν στην Βρετανία.
Όμως κριτικές προειδοποιούν πως το κίνητρο είναι η περιττή χρήση πηγών και η απόσπαση της προσοχής του παιδιού από την μάθηση. Αν και τα πλάνα για το μάθημα δεν είναι υποχρεωτικά στηρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας της Βρετανίας και οποιοσδήποτε μαθητής θα μπορεί να τα κατεβάζει από το διαδίκτυο.

Η Sue Sanders από το Σχολείο «Out» είπε: «Το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να υπενθυμίσουμε ότι λεσβίες, gay, bi-sexual και transexual είναι μέρος του πληθυσμού και πρέπει να τους εντάξουμε στα μαθήματα»

Ο David Watkins, ένας δάσκαλος που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα είπε: «Όταν έχεις προβλήματα με το μάθημα των Μαθηματικών, γιατί να περιλαμβάνει μία νορμάλ οικογένεια από στρέιτ ή το αγόρι σου ή το κορίτσι σου και να μην συμπεριλαμβάνει 2 αγόρια ή 2 κορίτσια; Δεν πρόκειται περί διδασκαλίας σεξ μεταξύ gay, έχει να κάνει με το να εκθέσουμε τα παιδιά στην ιδέα πως υπάρχουν τέτοιου είδους ανθρώπων εκεί έξω».
Όμως, ο Craig Whittaker που είναι Συντηρητικός και μέλος της επιτροπής Παιδείας είπε: «Έχουμε μείνει πολύ πίσω (ως απόδοση μαθητών) στα βασικά μαθήματα σε εθνικό επίπεδο. Οι δάσκαλοι πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτά ξανά. Δεν πρόκειται περί ομοφοβίας διότι υπάρχουν και άλλα πλάνα στην εκπαίδευση που περιέχουν λεσβίες, gay, trasezual, bisexual».

O John O'Connell της ομάδας εκστρατείας «συμμαχία των φορολογουμένων» είπε: «Οι γονείς θα αναρωτηθούν αν είναι αυτή η σωστή χρήση των κεφαλαίων και του χρόνου, ειδικά όταν ακούμε πόσο σφιχτοί είναι οι προϋπολογισμοί».
Τα πλάνα χρηματοδοτούνται με 35.000 λίρες από χρηματοδοτούμενη από το κράτος ΜΚΟ του τμήματος εκπαίδευσης και θα τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές Φεβρουαρίου.
Εκπρόσωπος του υπουργείου πρόσθεσε: «Αυτή είναι προαιρετική ύλη διδασκαλίας. Απευθύνονται σε διευθυντές και δασκάλους για να διαλέξουν τον πιο κατάλληλο τρόπο για να προωθήσουν την ισότητα και την ανεκτικότητα».
Το μάθημα για λεσβίες, gay, bisexual και transexual ξεκίνησε το 2005 και επικεντρώνονταν στο να ενημερώσουν για επιφανείς προσωπικότητες που ήταν ομοφυλόφιλοι.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η λίστα στη σελίδα στο διαδίκτυο περιλαμβάνει τον Αδριανό, αυτοκράτορα της Ρώμης και τον Μιχαήλ Άγγελο, τον ζωγράφο της Αναγέννησης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin