Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τα ενεργειακά ποτά κρύβουν κινδύνους!

 
Με τους Αμερικανούς να καταναλώνουν όλο και περισσότερα ενεργειακά ποτά, αυξάνονται οι φωνές στις ΗΠΑ εκείνων που συνιστούν προσοχή στην κατανάλωσή τους. Τα ποτά αυτά περιέχουν μεγάλη δόση καφεϊνης, ζάχαρη και διαιτητικά συμπληρώματα, όπως βιταμίνες και αποστάγματα βοτάνων, των οποίων η δράση δεν είναι σαφής.

Σε μία νέα έκθεση που δόθηκε την Δευτέρα στη δημοσιότητα, παιδίατροι από την Φλόριντα αναφέρονται σε περιπτώσεις ανθρώπων που εμφάνισαν σπασπούς, παραισθήσεις, καρδιακά προβλήματα και βλάβη στα νεφρά και στο συκώτι, έχοντας καταναλώσει ένα ή περισσότερα ενεργειακά ποτά.

"Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν ενδείξεις ότι σε κάποιους ανθρώπους που καταναλώνουν αυτά τα ποτά, υπάρχουν παρενέργειες", είπε ο δρ Στίβεν Ε. Λίπσουλτζ, ο οποίος ηγείται του τμήματος παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, "Leonard M. Miller School of Medicine".

Καθώς τα ποτά αυτά χαρακτηρίζονται διατροφικά συμπληρώματα υφίστανται πολύ μκρότερο έλεγχο και περιορισμούς σε σχέση με τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Οι παρασκευαστές υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα τους ενισχύουν τόσο την πνευματική όσο και την σωματική απόδοση. Για παράδειγμα, στην ιστοσελίδα του Red Bull, αναφέρεται ότι το ενεργειακό ποτό αυξάνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης και την ταχύτητα αντίδρασης και βελτιώνει την ικανότητα εγρήγορσης και τη συναισθηματική κατάσταση.

"Η λειτουργία του Red Bull εκτιμάται σε ολόκληρο τον κόσμο από κορυφαίους αθλητές, πολυάσχολους επαγγελματίες, δραστήριους φοιτητές και οδηγούς μακρινών αποστάσεων", αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Μόνο μέσα στο 2010, η εταιρία, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς, πούλησε περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια ποτά.

Το ενεργειακό αυτό ποτό διατίθεται πλέον σε περισσότερες από 160 χώρες.

Αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές από τη Φλόριντα, οι οποίοι αναθεώρησαν τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν το θέμα, οι δηλώσεις της βιομηχανίας περί των ευεργετικών ιδιοτήτων του ποτού είναι αμφισβητήσιμες. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin