Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αλλεργικός ακόμα και στη… μυρωδιά της πίτσας!

 
Ενα 2χρονο αγόρι από το Colchester στο Essex της Αγγλίας πάσχει από τόσο σοβαρές αλλεργίες στο φαγητό, που ακόμα και η μυρωδιά της πίτσας μπορεί να του προκαλέσει και θανατηφόρο αλλεργικό σοκ! 

Ο μικρός Christopher Merrett μια φορά είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο μόνο και μόνο επειδή είχε αγγίξει ένα καροτσάκι αγορών σε πολυκατάστημα, το οποίο είχε πάνω του ίχνη από γάλα. Ακόμα και τα συστατικά του διάσημου παιδικού παιχνιδιού Play Dough, μπορούν να του προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.
Η 35χρονη Michelle Merrett, μητέρα του Christopher, χρησιμοποιεί πλέον τις γνώσεις της πάνω στο θέμα με σκοπό να ενημερώσει και άλλες οικογένειες με παρόμοιο πρόβλημα ώστε να αγοράζουν ειδικά τρόφιμα που εισάγονται από την Αμερική.
Πρώτη φορά κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον γιο της όταν σε ηλικία 6 μηνών σταμάτησε να τον θηλάζει και του έδινε γάλα αγελάδας. Ο μικρός Christopher άρχισε να αντιδρά στο γάλα και έτσι η μητέρα πέρασε σε γάλα σόγιας, κάτι στο οποίο ήταν επίσης αλλεργικός.
Ύστερα από εξετάσεις, βρέθηκε ότι ο 2χρονος είναι αλλεργικός στο αβγό, στο σιτάρι, στις ισταμίνες και τα θειώδη άλατα, καθώς και σε ωμά ή ξηρά φρούτα.
«Δεν μπορούμε να φάμε πίτσα όταν βρίσκεται στο σπίτι, αφού ακόμη και η μυρωδιά της μπορεί να του προκαλέσει αλλεργία», λέει η μητέρα του και συνεχίζει: «Θυμάμαι όταν είχαμε πάει στην Pizza Hut για τα γενέθλια της κόρης μου και ο Christopher άρχισε να βήχει και να μην μπορεί να αναπνεύσει. Μόνο αργότερα καταλάβαμε τι έφταιγε».
Οι γονείς του μικρού έχουν περάσει ώρες διαβάζοντας τα συστατικά στο πίσω μέρος των συσκευασιών. Ο μόνος φόβος τους πλέον είναι το τι θα συμβεί όταν ο Christopher μεγαλώσει και πάει σχολείο.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin