Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Βίασε τη γυναίκα του το '63 και θα δικασθεί το 2011!

http://www.faretra.gr/images/1_ohz5b.jpg 
Ένας Αυστραλός στα 79 του χρόνια είναι πιθανόν να καταδικαστεί με την κατηγορία ότι βίαζε τη συζύγου του πριν από περίπου 50 χρόνια, καθώς εφετείο έκρινε ότι οι νόμοι περί συζυγικής συναίνεσης που ίσχυαν εκείνη την εποχή δεν τον προστατεύουν από την ποινική δίωξη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Τετάρτης.


Οι δικαστές του Ποινικού Εφετείου της Νότιας Αυστραλίας αποφάσισαν, με ψήφους δύο υπέρ και μία κατά, ότι μπορούν να εφαρμοστούν οι νέοι νόμοι.
Το καταγγελθέν αδίκημα σημειώθηκε το 1963, όταν ο συζυγικός βιασμός δε θεωρούταν αδίκημα.
Ο πρόεδρος των δικαστών, Τζον Ντόιλ, σε ανακοίνωσή του που μετέδωσε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC την Τρίτη, είπε χαρακτηριστικά: «Από τότε, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ισχύει ο νόμος».
Το δικαστήριο κλήθηκε να αποφανθεί για το κατά πόσο ο βιασμός συζύγου ήταν αδίκημα το 1963 και όχι να κρίνει τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Ο Ντόιλ είπε ότι δεν ισχύει ο νόμος περί παραγραφής κι έτσι ο εναγόμενος θα πρέπει να δικαστεί παρότι οι αλλαγές στη νομοθεσία έγιναν μετά το καταγγελθέν αδίκημα.
Έτσι για την ιστορία, το 1976 ψηφίστηκαν νέοι νόμοι, σύμφωνα με τους οποίους η ερωτική συνεύρεση χωρίς της συζύγου είναι ποινικό αδίκημα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin