Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πρίνος: Αύξηση παραγωγής πετρελαίου στα 3.000 βαρέλια

Κατά 50% (από 2.000 σε 3.000 βαρέλια την ημέρα) αυξήθηκε η παραγωγή του κοιτάσματος πετρελαίου του Πρίνου, με την επιτυχή ολοκλήρωση της γεώτρησης «PA-35», από την οποία υπολογίζεται ότι θα παραχθούν αποθέματα της τάξεως των 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών στην επόμενη τετραετία.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Energean Oil & Gas, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου, η γεώτρηση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρίνος 5000» που στοχεύει σε συνολική αύξηση της ημερήσιας παραγωγής στα 5.000 βαρέλια και προβλέπει επενδύσεις ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2011. Το 2010 παρήχθησαν συνολικά από τα κοιτάσματα της περιοχής ένα εκατομμύριο βαρέλια και για το 2011 ο στόχος είναι να αυξηθεί η παραγωγή κατά 50% στο 1,5 εκατομμύριο βαρέλια.

Τη γεώτρηση PA35, υπενθυμίζεται, εγκαινίασε τον περασμένο Δεκέμβριο ο υφυπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης. Πραγματοποιήθηκε σε βάθος 2.327 μέτρων και στη συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτηση του αναγκαίου παραγωγικού εξοπλισμού. Η έναρξη της παραγωγής υλοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου.
«Οι συνεχείς επενδύσεις σε ότι αφορά τις γεωτρήσεις είναι ο μοναδικός δρόμος για την διατήρηση της παραγωγής και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και των θέσεων εργασίας της Εταιρείας. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή που έχει αποδειχθεί επιχειρηματικά τεκμηριωμένη και εκ του αποτελέσματος ορθή, καθώς από το 2008 έχει επιτευχθεί ο τριπλασιασμός της παραγωγής, μέσα από ένα πρόγραμμα επενδύσεων που πλέον έχει ξεπεράσει τα $100 εκατομμύρια. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις επενδύσεις εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις», δήλωσε ο κ. Μαθιός Ρήγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas.

Από την πλευρά του ο κ. Βαγγέλης Παππάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Kavala Oil επανήλθε στο αίτημα για κατασκευή υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στο κοίτασμα «Νότια Καβάλα» του Πρίνου, λέγοντας: «Η παραγωγή αυξήθηκε αλλά θεωρούμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού, καθώς έχουμε ζήσει στο παρελθόν τις συνέπειες της ευκαιριακής αντιμετώπισης της λειτουργίας της Εταιρείας: Σήμερα, τώρα, διεκδικούμε το δικαίωμα στις επενδύσεις, το δικαίωμα στην εργασία. Μπροστά μας βρίσκεται πλέον, το έργο της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου. Εκεί πλέον, θα ρίξουμε το βάρος και θα επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας».
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin