Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ένας άνθρωπος νίκησε 2.800 υπολογιστές!

http://www.faretra.gr/images/1_xpeee.jpg 
Μπορεί τυπικά να ήρθαν σχεδόν ισόπαλοι, όταν όμως σκεφτεί κανείς οτι ένας παίκτης τηλεπαιχνιδιού αναμετρήθηκε με υπολογιστή που έχει ικανότητα επεξεργασίας όσο 2.800 υπολογιστές τότε στα σίγουρα ο άνθρωπος νίκησε!
Ο παίκτης και ο υπολογιστής έφεραν σχεδόν το ίδιο σκορ κατά την πρώτη ημέρα της ειδικής έκδοσης ενός αμερικανικού παιχνιδιού σήμερα, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την παντοδυναμία των υπολογιστών.


Ο παίκτης στο δημοφιλές αμερικανικό παιχνίδι Jeopardy ήρθε ισόπαλος με τον υπερ-υπολογιστή της IBM, Watson, καθώς στο τέλος του επεισοδίου κέρδισαν αμφότεροι 5.000 δολάρια.
'Ανθρωπος και μηχάνημα αναμετρούνται και πάλι σε δύο γύρους, για να κριθεί ποιός θα είναι ο νικητής του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Η IBM προωθεί τον Watson στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναβαθμίσει την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός Jeopardy θεωρείται μία αναβαθμισμένη εκδοχή της αναμέτρησης του υπολογιστή της IBM, Deep Blue, με τον πρωταθλητή στο σκάκι, Γκάρι Γκασπάροφ, ο οποίος το 1996 ηττήθηκε από το μηχάνημα.
Το τηλεοπτικό κουίζ, που προβάλλεται από το 1964, παρουσιάζει στους παίκτες απαντήσεις και εκείνοι πρέπει να μαντέψουν τη σωστή ερώτηση.
Ο Watson έχει ικανότητα επεξεργασίας όση 2.800 ισχυροί υπολογιστές και δεν έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ. "Εκπροσωπήθηκε" στην εκπομπή της Δευτέρας από μία οθόνη, που τοποθετήθηκε μεταξύ δύο παικτών.
Ο Watson ξεκίνησε καλά και προηγείτο στις πρώτες ερωτήσεις.
Στο τέλος όμως της αναμέτρησης ήρθε ισοπαλία με τον Μπραντ Ράτερ, έναν από τους παλαιότερους πρωταθλητές της εκπομπής.
Ενας άλλος πρώην πρωταθλητής, ο Κεν Τζένιγκς, ήρθε τρίτος και κέρδισε 2.000 δολάρια.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin