Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon "Επανάσταση" Καλαβρυτινών για το "1821"


Από το πρώτο ακόμα επεισόδιο του ιστορικού ντοκιμαντέρ "1821" έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, με τις αντιδράσεις να πληθαίνουν με την προβολή κάθε νέου επεισοδίου, καθώς θεωρείται ότι επιχειρείται παραποίηση της ιστορίας του έθνους.


Σε παγκόσμια κινητοποίηση καλούνται από τον πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας οι ανά τον κόσμο Καλαβρυτινοί, ξεκινώντας τη δική τους «επανάσταση» μετά το τελευταίο επεισόδιο του «1821» που αμφισβήτησε το γεγονός ότι η Επανάσταση ξεκίνησε την 25η Μαρτίου από τα Καλάβρυτα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΣΚΑΪ πήρε "φωτιά", καθώς εκατοντάδες Καλαβρυτινοί καλούσαν στο σταθμό προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα όσα παρακολούθησαν.

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Τατσόπουλος επισήμανε ότι αποτελεί θρύλο η εκδοχή έναρξης της Επανάστασης από την Αγία Λαύρα, σημειώνοντας ότι στις 25 Μαρτίου 1821 ούτε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ούτε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός βρίσκονταν στα Καλάβρυτα.
Ο ελληνικός ξεσηκωμός, βάσει του ντοκιμαντέρ, σημειώθηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Πελοποννήσου κατά το διάστημα 17 έως 26 Μαρτίου 1821, μεταξύ των οποίων η Μάνη, η Καλαμάτα, τα Καλάβρυτα και η Βοστίτσα (Αίγιο).

Στο στόχαστρο των Καλαβρυτινών εκτός από τον τηλεοπτικό σταθμό μπαίνει και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας που αποτελεί χορηγό της ιστορικής σειράς, με τον πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, Αθανάσιου Φραντζή, να σημειώνει ότι δεν γίνεται να χρηματοδοτούνται με τα χρήματά μας απαράδεκτα πράγματα.

Στο μεταξύ, ομάδα Καλαβρυτινών ιστορικών-ερευνητών πρόκειται να συντάξει επιστολή διαμαρτυρίας επί του θέματος, αποστέλλοντάς τη στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin