Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Στα 16 χωρίς προφυλάξεις...η πρώτη σεξουαλική επαφή για τις Ελληνίδες

Στα 16 και χωρίς προφυλάξεις η «πρώτη φορά» για τις Ελληνίδες
Μόλις στα 16 τους χρόνια έχουν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή τα κορίτσια στη χώρα μας και μάλιστα χωρίς να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Οι ειδικοί μελέτησαν τη συμπεριφορά 43 σεξουαλικά δραστήριων κοριτσιών ηλικίας 13,8 - 19 ετών και διαπίστωσαν ότι είχαν κατά μέσο όρο δύο συντρόφους (διακύμανση από έναν έως 12), ενώ το 85% χρησιμοποιούσε σπανίως προφυλακτικό και μόνο το 6% αντισυλληπτικό χάπι.

Παράλληλα, Στο 5% των κοριτσιών ανιχνεύθηκαν αλλοιώσεις HPV, ενώ για τις οι τέσσερις στις δέκα το τεστ Παπανικολάου βγήκε θετικό.«Θα πρέπει να τονιστεί η αξία του εμβολιασμού έναντι του HPV που έχει ατονήσει», τόνισε  σχετικά ο πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο 7% των κοριτσιών εντοπίστηκαν η ύπαρξη φλεγμονής με χλαμύδια (σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα), αλλά και λοιμώξεις που προκάλεσαν μύκητες ή ουρεόπλασμα και κολπίτιδες.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin