Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πρεμιέρα στο Κατάρ για το... πράσινο VW XL1

 
 Η VW καλλιεργεί εδώ και αρκετά χρόνια μία σειρά πρωτότυπων με βασικό στόχο την εξοικονόμηση καυσίμου και την εξέλιξη τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον. Tο πιο πρόσφατο concept παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Κατάρ και πέρα από την εξωτική εμφάνιση το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η κατανάλωση ρεκόρ αφού χρειάζεται μόλις 0,9 lt για να διανύσει 100 km με τις εκπομπές CO2 να μην ξεπερνούν τα 24g/km!
Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο το XL1 διαθέτει ειδικά μελετημένη αεροδυναμική σχεδίαση, όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος (ζυγίζει μόλις 795 kg) και φυσικά μία «πράσινη» κινητήρια μονάδα. Έτσι, το γερμανικό πρωτότυπο εφοδιάζεται με υβριδική μονάδα που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Αποτελείται από έναν δικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα TDI των 800 cc που αποδίδει 48 PS.
Η συνδυασμένη ισχύς με τον ηλεκτροκινητήρα των 27 PS επιταχύνει το XL1 σε 11,9 sec για τα 0-100 km/h με τη τελική να φτάνει τα 160 km. Σημειώστε πως το XL1 έχει αυτονομία 550 km ενώ μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 35 km. Σχετικά με το μέγεθος το μήκος του φτάνει τα 3,888 m και είναι λίγο κοντύτερο από ένα VW Polo και ψηλό όσο μία Lamborghini Gallardo Spyder, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται από την VW.
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin