Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Port...το κρασί των αισθήσεων

 Port, το κρασί των αισθήσεων
Graham’s Tawny 20 Y.O.

Ενα Port ιδιαίτερο. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα καβουρδισμένων καρυδιών και αμυγδάλων, αλλά και καραμέλας και πορτοκαλιού. Στο πλούσιο στόμα διακρίνονται γεύσεις καραμελωμένων φρούτων και η επίγευσή του είναι φινετσάτη, γλυκιά και επίμονη.
Niepoort Tawny

Ο οίκος Niepoort είναι μικρός, «μπουτίκ» θα λέγαμε κρασιών σχετικά μικρής παραγωγής με πολύ υψηλή ποιότητα. Το Tawny είναι ένα από τα βασικά κρασιά του και χαρακτηρίζεται από αρώματα δαμάσκηνου, κερασιού, φράουλας, ξηρών καρπών και κονφί πορτοκαλιού. Στον ουρανίσκο συνδυάζει υπέροχα τη γλύκα και την οξύτητα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις φρούτων και ξηρών καρπών.

Quinta Do Crasto Lbv 1998

Το Quinta Do Crasto είναι ένα οινοποιείο που εξακολουθεί να κάνει τρύγο με τον παραδοσιακό τρόπο, πατώντας τα σταφύλια σε ειδικά πατητήρια. Το Lbv 1998 είναι ένα Port παλαιωμένο για περίπου πέντε χρόνια. Εχει ζωηρό κόκκινο χρώμα με έντονα αρώματα δαμάσκηνου, κερασιού και σοκολάτας. Στο στόμα έχει μια ντελικάτη γλυκύτητα και γεύσεις ώριμων κοκκινόσαρκων φρούτων.

Fonseca Bin 27

Ο οίκος Fonseca ?ένας από τους σημαντικότερους του Πόρτο? παράγει μεταξύ άλλων και το Bin 27, το οποίο αρχικά προοριζόταν μόνο για τις ανάγκες της οικογένειας και ήταν ένα blend από επιλεγμένα βαρέλια. Ευτυχώς, το 1972 κυκλοφόρησε και στην αγορά. Στη μύτη θυμίζει φρούτα σε αλκοόλ, ενώ διακρίνονται αρώματα βιολέτας και φραγκοστάφυλου. Στόμα βελούδινο και γεμάτο σώμα, με γεύσεις φραγκοστάφυλου και κερασιού.

Taylor’s Tawny 30 Y.O.

Ο ιστορικός οίκος Taylor’s ασχολείται 300 χρόνια με την οινοποίηση Port. To Tawny 30 Y.O. έχει μια χαρισματική πολυπλοκότητα αρωμάτων σταφίδας, σοκολάτας, μόκας, καφέ και αποξηραμένων σύκων. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από φινετσάτες γεύσεις φρούτων και ξηρών καρπών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin