Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Θύμα χάκερ ο Mr. Facebook


Μετά και την επίθεση που δέχτηκε από χάκερ ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook θα πρέπει αδιαμφισβήτητα να επανεξετάσει τις ρυθμίσεις ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου.


«Ας αρχίσει το hacking. Αν το Facebook χρειάζεται χρήματα, αντί να πάει στην τράπεζα, γιατί δεν αφήνει τους χρήστες του να επενδύσουν στο Facebook με κοινωνικό τρόπο; Γιατί να μην μεταμορφώσει το Facebook σε μια «κοινωνική επιχείρηση» όπως το περιέγραψε ο νομπελίστας Μουχάμαντ Γιούνους; http://bit.ly/fs6rT3 Τι λέτε; #hackercup2011», είναι το μήνυμα που αναρτήθηκε στον "τοίχο" του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.
Λίγο αργότερα, το συγκεκριμένο μήνυμα εντοπίστηκε απομακρύνθηκε από τους τεχνικούς του Facebook, έχοντας συγκεντρώσει 1.800 like και εκατοντάδες σχόλια.

Το μήνυμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενδεχομένως να αναφέρεται στην επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφάλισε το Facebook από την τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs και το ρωσικό επενδυτικό όμιλο Digital Sky Technologies.

Η Goldman Sachs φέρεται να αγόρασε μερίδιο 450 εκατομμυρίων δολαρίων στο Facebook προκειμένου να δημιουργήσει προϊόντα που επιτρέπουν σε πελάτες της να επενδύουν στο δικτυακό τόπο. Ορισμένοι μάλιστα αναλυτές θεώρησαν την επένδυση προπομπό της εισόδου του Facebook στο χρηματιστήριο.

Το Facebook από την πλευρά του παραδέχθηκε την ηλεκτρονική εισβολή στην σελίδα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αναφέροντας ότι και άλλες δημόσιες σελίδες του δικτύου δέχθηκαν επίθεση, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες. Υποστήριξε μάλιστα ότι όλα οφείλονται σε ένα «σφάλμα λογισμικού» (softwarebug), που επέτρεψε σε χάκερ να αποκτήσουν τον έλεγχο των εν λόγω σελίδων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin