Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Στην παραγωγή η ηλεκτροκίνητη Mercedes SLS!




Και όμως οι συντηρητικοί Γερμανοί τολμούν και ρίχνουν στην παραγωγή την SLS AMG Ε-Cell! Το «πράσινο» supercar θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2013, με τιμή που θα πονοκεφαλιάζει τους υποψήφιους αγοραστές της συμβατικής SLS. Αυτό, γιατί οι επιδόσεις της E-Cell θα είναι εφάμιλλες με αυτές με τον V8 κινητήρα της AMG των 6.3lt, απόδοσης 571 PS. 
Το μηδενικών εκπομπών ρύπων supercar, θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα με όριο περιστροφής στις 12.000 rpm! Η συνολική ισχύς αυτού τον ηλεκτροκινητήρα αλλά και των υπόλοιπων τεσσάρων (ένας σε κάθε τροχό) θα φτάνει τους 526 PS ενώ η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από μπαταρίες λιθίου-πολυμερών που βρίσκονται πίσω από τα καθίσματα.

Οι επιδόσεις της ηλεκτροκίνητης SLS είναι άμεσα συγκρίσιμες με της βενζινοκίνητης αφού τα 0-100 km/h πετυχαίνονται σε 4,0 sec, σύμφωνα με την γερμανική εταιρία.
Σε σχέση με την συμβατική SLS που αποδίδει 571 PS υπάρχουν αλλαγές στον μεγαλύτερο πίσω αεροδυναμικό διαχύτη, στην ανάρτηση και στα αμορτισέρ για να εξοικονομηθεί έξτρα χώρος για τις μπαταρίες. 

«Η ηλεκτροκίνητη SLS θα είναι το πιο προηγμένο αυτοκίνητο στην ιστορία της αυτοκίνησης, δείχνοντας παράλληλα το πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι η ηλεκτροκίνηση…», είπε χαρακτηριστικά ο Dieter Zetsche (Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz), ανακοινώνοντας παράλληλα την είδηση για την έναρξη της παραγωγής του αυτοκινήτου!



Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin