Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon ΑΡΤΕΜΗΣ «Mash-Up Sessions I: Σταμάτης Σπανουδάκης»

 
 
Tο album του Αρτέμη, «Mash-Up Sessions I: Σταμάτης Σπανουδάκης», είναι ο πρώτος μίας σειράς concept δίσκων σε mash-upτεχνοτροπία, ο οποίος καταπιάνεται αποκλειστικά με το έργο του μεγάλου μας συνθέτη, Σταμάτη Σπανουδάκη.


Στο μυαλό του Αρτέμη, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, στριφογύριζε μία ιδέα για τη δημιουργία ενός δίσκου στο πνεύμα του «The Rapsody Overture: Hip Hop Meets Classic …» και του «S&M», του δίσκου που είχαν κυκλοφορήσει οι Metallica σε συνεργασία με τηνΣυμφωνική Ορχήστρα του Σαν Φραντσίσκο.

Το καλοκαίρι του 2006, και ενώ παρακολουθούσε μία συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ηρώδειο, άκουσε μία διασκευή του«Κύριε Ελέησον» με electro στοιχεία, διασκευή που είχε κάνει ο δημιουργός ειδικά για εκείνη την βραδιά. Τη στιγμή εκείνη συνειδητοποίησε με την αρωγή ποίου θα μπορούσε να υλοποιηθεί η ιδέα!

Οι δύο καλλιτέχνες ήρθαν σε επικοινωνία, ο Σταμάτης Σπανουδάκης εμπιστεύτηκε 6 από τις πιο επικές δημιουργίες του στον Αρτέμη, και έτσι μετά από δύο έτη δουλειάς, ο δίσκος: Αρτέμης, «Mash-Up Sessions I: Σταμάτης Σπανουδάκης», είναι γεγονός!
(Αξίζει να αναφερθεί ότι το «Κύριε Ελέησον», το κομμάτι που αποτέλεσε το έναυσμα  για την εν λόγω συνεργασία, τελικά δεν συμπεριελήφθη στον δίσκο, αφού παραδόξως είχε χαθεί από το αρχείο του Σταμάτη Σπανουδάκη).

Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μουσικό μείγμα, όπου η καθ’ ημάς μουσική παράδοση, παντρεύεται αρμονικά με τους καταιγιστικούςindustrial metal και rapcore ρυθμούς και τους εμπνευσμένους στίχους του Αρτέμη. Ένα πραγματικά πρωτόγνωρο άκουσμα για τα ελληνικά δεδομένα.  Ένας δίσκος που αποπνέει αισιοδοξία και δύναμη και προφανώς  αυτό είναι το μήνυμα που αποσκοπεί να περάσει στους ακροατές.

Τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο Αρτέμης με τη συμμετοχή του Λάμπρου Κριτσιμά και του Λεωνίδα Πετρόπουλου
Το album κυκλοφορεί από την Heaven Music .

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin