Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κύκλωμα εξαπατούσε καταναλωτές μέσω Internet

http://www.faretra.gr/images/1_mtokq.jpg 
Στην φάκα του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πιάστηκε ένα κύκλωμα που εξαπατούσε καταναλωτές μέσω διαδικτύου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών γυναικών ηλικίας 31 και 29 ετών και ενός ημεδαπού ηλικίας 40 ετών.
Πώς όμως λειτουργούσε το κύκλωμα;;;

Οι κατηγορούμενοι είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους χρήστες του Ίντερνετ ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακές αγγελίες που αφορούσαν πωλήσεις ζώων, προϊόντων αλλά και υπηρεσιών κατέθεταν χρήματα χωρίς όμως να λαμβάνουν ποτέ τα προϊόντα για τα οποία πλήρωναν.
 
Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δηλωθείσες διευθύνσεις κατοικίας των μελών του κυκλώματος ήταν ψευδείς ενώ τα προσωπικά τους στοιχεία ήταν αληθινά προκειμένου να μπορούν να κάνουν τις αναλήψεις.
 
Όπως προέκυψε από ηλεκτρονική ανάλυση των δεδομένων και σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, η Αστυνομία εντόπισε σε τραπεζικό κατάστημα της Αττικής ένα μέλος του κυκλώματος, τη χρονική στιγμή που διενεργούσε τραπεζικές συναλλαγές.
Μετά από έρευνα στην οικία της 31χρονης συλληφθείσας κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων, ένα τιμολόγιο της εφημερίδας, δύο χειρόγραφες σελίδες με καταχωρημένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (emails) και αριθμούς κινητών τηλεφώνων, μία τραπεζική κάρτα αυτόματης ανάληψης μετρητών και πέντε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας. Από την ψηφιακή ανάλυση προέκυψε ότι η διαδικτυακή απάτη τελείται από το έτος 2006 και τα έσοδα από αυτή τη δραστηριότητα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin