Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Βρετανία: Δωρεάν Internet από την Ο2


Δωρεάν Wi-Fi σκοπεύει να προσφέρει η βρετανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας Ο2. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει 450 σημεία ελεύθερης πρόσβασης (hotspots) σε ολόκληρη τη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει την πρώτη «πραγματικά ελεύθερη, δημόσια Wi-Fi πλατφόρμα» στη χώρα, που θα είναι διαθέσιμη σε όλους – όχι μόνο τους πελάτες της.

Η Ο2 θέλει με αυτό τον τρόπο να λύσει το πρόβλημα της ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο και παράλληλα να απελευθερώσει το 3G δίκτυό της από την υπερφόρτωση. Η εταιρεία θα εγκαταστήσει τα hotspots σε εστιατόρια, καταστήματα και γήπεδα και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα γίνεται με μια απλή διαδικασία εγγραφής.

Ο αναλυτής Τζέρεμι Γκριν δήλωσε στο BBC ότι η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί θα λύσει το πρόβλημα της υπερφόρτωσης, που έχει προκληθεί από την εξάπλωση των έξυπνων τηλεφώνων, όπως το iPhone και από την αυξανόμενη ανάγκη για Internet στο δρόμο.

Η εταιρεία ελπίζει ότι θα χρηματοδοτήσει το εγχείρημά της μέσα από τη διαφήμιση. Με την κίνησή της αυτή η Ο2 θα συναγωνιστεί ευθέως τους δύο μεγαλύτερους παρόχους δωρεάν Internet στη Βρετανία, τη BT και την «Cloud».

Ο Τιμ Σέφτον, διευθυντής ανάπτυξης της Ο2, αναφέρει ότι η τεχνολογία Wi-Fi έχει τεράστια δυναμική και μπορεί να εξελιχτεί σε μια πολύ γρήγορη υπηρεσία. Οι καταναλωτές αποθαρρύνονται, ωστόσο, από τη δυσκολία στην ενεργοποίηση, την αβεβαιότητα για την ύπαρξη ή όχι δικτύου και τις διαφορές στην ποιότητα του σήματος. Η Ο2 υπόσχεται ότι όλα αυτά τα εμπόδια θα εξαλειφθούν με τη νέα της υπηρεσία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin