Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon H 15η Ιανουαρίου είναι η καλύτερη ημερομηνία για να ξεκινήσετε δίαιτα

Σκέφτεστε να (ξανα) ξεκινήσετε δίαιτα αλλά θέλετε να έχετε σίγουρα αποτελέσματα; Μια νέα βρετανική μελέτη υποστηρίζει ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες η δίαιτά σας να πετύχει, εφόσον την ξεκινήσετε στις 15 Ιανουαρίου.

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 80% των ανδρών και γυναικών αγωνίζονται να τηρήσουν τους κανόνες μιας υγιεινής διατροφής, ενώ το 44% αναφέρουν ότι δε βρίσκονται στην κατάλληλη φάση για να κάνουν δίαιτα.
Το 42% αγγίζει το ποσοστό αυτών που θα κρατήσουν τη δίαιτα για 2-4 εβδομάδες, αν την ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους ερευνητές.



Η μελέτη δείχνει ότι οι δίαιτες που ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου έχουν τις καλύτερες προοπτικές. Από εκείνους που θα αρχίσουν τη δίαιτα κατά την ημερομηνία αυτή, το 45% 

θα παραμείνει πιστό στη δίαιτα για 6 εβδομάδες ή και περισσότερο.

«Με τα δύο τρίτα των ενηλίκων να θέλουν να χάσουν βάρος και μόλις το 14% να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με το σώμα τους, είναι ζωτικής σημασίας να αρχίσουμε μια υγιεινή διατροφή σε μια εποχή που θα νιώσουμε το λιγότερο δυνατόν στρες και αναστάτωση στη ζωή μας», δηλώνει η ψυχολόγος Λίντα Παπαδοπούλου.

«Οι περισσότεροι θα δυσκολευτούν λίγο να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες στις αρχές Ιανουαρίου, δεδομένου ότι είναι μια πολύ αγχωτική περίοδος, αφού επιστρέφουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων στη δουλειά και στα καθημερινά τους καθήκοντα και εφόσον έχουν παιδιά κι εκείνα στο σχολείο», προσθέτει.

Οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι αφού έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και έχετε προσαρμοστεί στην καθημερινότητα να πάρετε και την απόφαση να ξεκινήσετε δίαιτα. Η 15η Ιανουαρίου φαίνεται η ιδανική ημερομηνία για κάτι τέτοιο.

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin