Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ανήλικος «ανέβαζε» φωτογραφίες βασανισμένων ζώων στο FB

 

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε επιχείρηση για την διερεύνηση υπόθεσης δημοσίευσης σε κοινή θέα, στο διαδίκτυο, φωτογραφιών και βίντεο βασανισμού κατοικίδιων ζώων.

Η επιχείρηση σημειώθηκε στα Τρίκάλα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος, ηλικίας 17 ετών, μαθητή Λυκείου, κατηγορούμενου για παράβαση των διατάξεων περί κακοποίησης ζώων.

Ειδικότερα, από Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε σε διαδικτυακή έρευνα, ότι στο facebook και συγκεκριμένα στο προφίλ του 17χρονου, ήταν ανηρτημένα βίντεο και φωτογραφίες, που περιείχαν βασανισμούς κατοικίδιων ζώων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, επικοινώνησε με την εταιρεία που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook, για τη συνεργασία τους, η οποία αφορούσε τον εντοπισμό των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου που διατηρούσε το συγκεκριμένο προφίλ.

Μετά τη διενέργεια ψηφιακής ανάλυσης, στα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, εντοπίσθηκε η κατοικία του, στη περιοχή των Τρικάλων, όπου διενεργήθηκε έρευνα και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος, μέσα στον οποίο υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα κατοικίδια που υπέστησαν το βασανισμό.

Το χρονικό διάστημα που βρίσκονταν σε δημόσια θέα τα παραπάνω βίντεο των βασανισμών, χρήστες του Ίντερνετ αλλά και εκπρόσωποι από συλλόγους ζωόφιλων, τόσο από την ημεδαπή όσο και από την αλλοδαπή, απέστειλαν πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας, μέσω e-mails, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις οποίες εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για τις πράξεις και ζητούσαν τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών

πηγή : skai

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin