Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Το Facebook προσθέτει HTTPS και μια «κοινωνική» εναλλακτική στο Captcha



Δυο νέα χαρακτηριστικά που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας του ανακοίνωσε το Facebook. Το πρώτο αφορά την πλήρη υποστήριξη ασφαλών συνδέσεων HTTPS και το δεύτερο την «Κοινωνική πιστοποίηση» (Social Authentication), που αποτελεί εναλλακτική πρόταση στο γνωστό σύστημα CAPTCHA και ζητά από τον χρήστη να αναγνωρίσει μια σειρά από φίλους του προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του.
image
Ο νέος αυτός τρόπος επιβεβαίωσης της ταυτότητας του χρήστη παρουσιάζει σίγουρα ενδιαφέρον ως ιδέα, δεν αποκλείεται όμως να αποδειχτεί προβληματικός στις περιπτώσεις χρηστών με εκατοντάδες ή και χιλιάδες φίλους.
Όσο για την ασφαλή σύνδεση μέσω HTTPS, μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από τον πίνακα ελέγχου του Facebook και ενδείκνυται για τις περιπτώσεις που ο χρήστης συνδέεται μέσω μη ασφαλών δικτύων σε δημόσιους χώρους.
image
Αξίζει να σημειωθεί πως η ενεργοποίηση του HTTPS θα έχει ως συνέπεια οι σελίδες να αργούν περισσότερο να φορτώσουν, ενώ δεν υποστηρίζονται ακόμη όλα τα χαρακτηριστικά του Facebook και αρκετές τρίτες εφαρμογές.




Πηγή: freeweird.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin