Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δίκτυο Eures: 12.500 αιτήσεις Ελλήνων για δουλειά στο εξωτερικό

 
Δωδεκάμισι χιλιάδες βιογραφικά έχουν αποσταλεί στο δίκτυο Eures, τα τελευταία δυο χρόνια, από Έλληνες που επιθυμούν να εργασθούν σε χώρες της Ευρώπης, ενώ έχουν ανακοινωθεί από εργοδότες 15.000 θέσεις εργασίας.
Οι αιτήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο ανέργους αλλά και έλληνες εργαζόμενους δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα δίκτυο κινητικότητας των εργαζομένων στην Ε.Ε. και όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Άνεργοι και εργαζόμενοι απ' όλες τις ηλικίες και όλες τις ειδικότητες που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς απευθύνονται στο δίκτυο Eures. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνδρομή του ΟΑΕΔ. Κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να εργαστεί σε χώρα του εξωτερικού μπορεί να «ανεβάσει» το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του EURES (http://eures.europa.eu). Αντιστοίχως, οι εργοδότες μπορούν να βάζουν ηλεκτρονικά τις αγγελίες τους και αναμένουν τις απαντήσεις των υποψήφιων υπαλλήλων.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Μ. Ζέλερ γενικός διευθυντής της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων Towerswatson « από την εμπλοκή μας με τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους παρατηρείται μία μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια εκ μέρους των εργαζομένων σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον στην Ελλάδα. Η ανασφάλεια αυτή επεκτείνεται και στο μέλλον των παιδιών τους. Έτσι, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις συνθήκες εργασίας σε χώρες του εξωτερικού ακόμα και από ανθρώπους που διαθέτουν εργασία ακόμα και σε στελεχιακό επίπεδο. Δεν έχουμε κάνει κάποια έρευνα για να αποτυπώσουμε τα επίσημα στοιχεία. Η πορεία της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με την ριζική διαφοροποίηση των έως τώρα δεδομένων στη σχέσεις εργοδοτών -εργαζομένων είναι οι βασικοί παράγοντες που πυροδοτούν την ανασφάλεια αυτή που θεωρείται και απόλυτα δικαιολογημένη .»

Μέχρι σήμερα από 31 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο δίκτυο, έχουν ανακοινωθεί 847.907 κενές θέσεις εργασίας, έχουν αποσταλεί 550.697 βιογραφικά σημειώματα και 22.724 είναι οι εγγεγραμμένοι εργοδότες. Οι περισσότερες θέσεις Εργασίας, περίπου 500.000 παρέχονται στο Hνωμένο Bασίλειο 270.000 θέσεις στη Γερμανία, 73.000 στην Tσεχία και 71.000 στη Γαλλία.

Το EURES δημιουργήθηκε το 1993 και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης των κρατών μελών του ΕΟΧ (οι χώρες της ΕΕ και η Νορβηγία, Ισλανδία και το Λιχτενστάιν) και των άλλων οργανώσεων εταίρων. Σκοπός της πύλης EURES είναι η δημιουργία της βάσης για ένα δίκτυο συνεργασίας το οποίο να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

πηγή : newstrap

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin