Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ecoweek 2011 στη Θεσσαλονίκη από 28 Μαρτίου ως 3 Απριλίου

 
Η ECOWEEK πάει Θεσσαλονίκη! Μετά από 6 χρόνια επιτυχημένης δράσης, που περιλαμβάνει την Εβδομάδα Οικολογίας το 2005-2006 στην Αίγινα, την πρόσκληση στον ΑΛ ΓΚΟΡ να μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2007, την επιτυχημένη ημερίδα για Οικολογική Δόμηση στην Λάρνακα της Κύπρου το 2008 και μετά από 3 χρόνια του επιτυχημένου συνεδρίου και εργαστηρίων της ECOWEEΚ στην Αθήνα, η ECOWEEK έρχεται το 2011 στη Θεσσαλονίκη.
 
Με τη συμμετοχή 200 και πλέον φοιτητών και νέων αρχιτεκτόνων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων τοπίου και σχεδιαστών από 12 φοιτητικά ιδρύματα της Ελλάδας και από 12 χώρες του εξωτερικού, με τη συμμετοχή άνω των 25 γραφείων αρχιτεκτόνων, αρχιτεκτόνων τοπίου και μηχανικών από τη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Γαλλία, Αγγλία, και Ισπανία, η ECOWEEK 2011 θα επαναφέρει τις αστικές αειφόρες κοινότητες και οικολογική δόμηση στο προσκήνιο και της Θεσσαλονίκης.
Η ECOWEEK 2011 περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες: τον σχεδιασμό μιας βιοκλιματικής κατοικίας μηδενικών ρύπων, την οικολογική ανακαίνιση ενός υπάρχοντος κτιρίου, μια οικολογική αστική παρέμβαση και παρέμβαση αρχιτεκτονικής τοπίου και τον σχεδιασμό ενός κτιρίου που θα ωφελήσει μια κοινότητα, ΜΚΟ, τοπικό φορέα ή οργάνωση πολιτών. Το 2011 η ECOWEEK θα φέρει κοντά για άλλη μια χρονιά, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, αρχιτέκτονες τοπίου και σχεδιαστές και φοιτητές για μια εβδομάδα εργαστηρίων σχεδίου, διαλέξεων και επισκέψεων και την εφαρμογή των νέων απαιτήσεων του ΚΕΝΑΚ, των αρχών του One Planet Living, των αρχών του αειφόρου σχεδιασμού, του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της οικολογικής δόμησης.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Ανάμεσα στους ομιλητές της ECOWEEK 2011 συμμετέχουν ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Francis Kere, ο βραβευμένος αρχιτέκτονας τοπίου George Hargreaves, ο μηχανικός Vasilis Maroulas της ARUP, ο μηχανικός Brian Mark της Fulcrum Consultants, η αρχιτέκτων Στυλιανή Φιλίππου, ο περιβαλλοντολόγος Benjamin Gill της BioRegional (BedZed) και άλλοι.
Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές της ECOWEEK 2011 θα βρείτε στη σελίδα: http://ecoweek.netfirms.com/ecoweek.gr/ecoweek2011/lectures.html
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Και φέτος, όπως και το 2010, τα εργαστήρια της ECOWEEK 2011 πραγματοποιούνται μέσα στα γραφεία αρχιτεκτόνων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων τοπίου και σχεδιαστών της Θεσσαλονίκης, αλλά και ειδικών από την Αθήνα και το εξωτερικό, που θα φιλοξενήσουν ομάδες των 6-10 φοιτητών στα γραφεία τους.
Συμμετέχουν δε τα εξής γραφεία:
George Hargreaves και Ιωάννα Καρύδη, Νικηφορίδης Cuomo και Παρασκευή Ταρανή, Α.Μ. Κωτσιόπουλος και Συνεργάτες, Έμμυ Ζουμπουλίδου και Αλίνα Πάνου, Στέλιος Ζερεφός και Χρήστος Τέσσας, Π. Μακρίδης και Συνεργάτες, NIMAND – Νίκη Μάνου Ανδρεάδη Αρχιτέκτονες, Δημήτρης Ραίδης και Ισίδωρος Σέμψης, SPARCH Ρένα Σακελαρίδου και Μόρφω Παπανικολάου, Studioland Ηλίας Λολίδης και Συνεργάτες, SCHEMA4 Νέλλη Αρβανιτοπούλου, Δώρα Δάκη, Γιώργος Χόρζογλου και Ελένη Σπάρτση, Χάρης Ροίδης και Συνεργάτες, Benjamin Gill και Στυλιανή Φιλίππου, Rodrigo Rubio Cuadrado και Βασίλειος Ντόβρος Αρχιτέκτονες, Εύα Σοπέογλου Αρχιτέκτων, Αντώνης Γαβαλάς Αρχιτέκτονας και Συνεργάτες, Archigraph Σταύρος Βεργόπουλος, Νίκος Δήμιτσας, Όλγα Ευσταθίου, Λίνα Ψυχοπούλου, Μαρία Πρασσά, Νίκη Μπόντη και Ουρανία Καλαμπαλίκη, Μ5 Ι. Α. Τσαλικίδης Αρχιτέκτονες Τοπίου με τους Φ. Παπαπέτρου και Μ. Γκουτζιαμάνη, ?ρης Μαγκανάρης αρχιτέκτονας, Architecture For Humanity Athens Chapter με την αρχιτέκτονα Χρύσα Νικολούτσου και άλλους συνεργάτες, ή Λεφάκη αρχιτέκτονες σε συνεργασία με τον Γιάννη Οικονόμου, Γιάννη Τσουκαλά και τον Λέανδρο Ζωίδη, τους Arcanoid Αρχιτέκτονες με τους Θεοδώρα Χρυστοφορίδου, Δημήτρη Γουρδούκη, Κατερίνα Τρυφωνίδου και τον Φώτη Βασιλάκη, τους TTDZ Αρχιτέκτονες με τον Τάσο Τέλλιο και την Δέσποινα Ζαβράκα και τους 157 + 173 Σχεδιαστές και αρχιτέκτονες με τον Μπάμπη Παπανικολάου και Χριστίνα Τσιραγγέλου. Αναμένεται η συμμετοχή και άλλων γραφείων που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.
Περισσότερες πληροφορίες για τα συμμετέχοντα γραφεία, θα βρείτε στην ιστοσελίδα:
http://ecoweek.netfirms.com/ecoweek.gr/ecoweek2011/workshops.html
Η ECOWEEK 2011 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας, τη συνεργασία του ΑΠΘ, ΑΚΤΟ και τη συνεργασία και υποστήριξη του Goethe Institut Thessaloniki.
——–
Η αστική μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική εταιρεία ECOWEEK ιδρύθηκε στην Αίγινα το 2005 και έχει αναπτύξει τα τελευταία τρία χρόνια διεθνή δραστηριότητα. Σκοπός της ECOWEEK η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και η προώθηση των αρχών της αξιοβίωτης ολοκληρωμένης ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων, κάθε χρόνο, η ECOWEEK προσκαλεί στην Ελλάδα από τους σημαντικότερους ομιλητές διεθνώς σε εκδηλώσεις ανοιχτές και δωρεάν για το ευρύ κοινό. Το 2007 η ECOWEEK σε συνεργασία με το Megaron Plus προσκάλεσε τον AL GORE στην Αθήνα. Το 2008 η ECOWEEK έφερε τον αρχιτέκτονα πράσινων ουρανοξυστών KEN YEANG και το 2009 τον γκουρού της σύγχρονης αρχιτεκτονικής SHIGERU BAN. Από το 2008 η ECOWEEK αναπτύσσει δραστηριότητα στην Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο. Τη διοργάνωση του συνεδρίου και εργαστηρίων ECOWEEK 2011 υποστηρίζουν η αρχιτέκτων τοπίου Ολυμπία Δάτση και οι αρχιτέκτονες Τάσος Ροίδης και Δημήτρης Αβραμίδης. Ιδρυτής και Πρόεδρος της ECOWEEK και συντονιστής της δράσης της στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι ο αρχιτέκτονας Δρ. Χωροταξίας και σύμβουλος περιβάλλοντος Ηλίας Μεσσίνας, με δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ECOWEEK: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- Ηλίας Μεσσίνας 6944664242 | elias@ecoweek.org

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin