Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αυξάνεται η χρήση ναρκωτικών σε μικρές ηλικίες!

 
Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα, που πραγματοποίησε στο μαθητικό πληθυσμό το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, ένα παιδί ηλικίας περίπου12 ετών μπορεί να ξεκινήσει τη χρήση νόμιμων ουσιών, χρησιμοποιώντας, λίγο καιρό αργότερα, παράνομες ουσίες. 

Από το κάπνισμα (ένας στους τρεις αναφέρει ότι καπνίζει καθημερινά, ενώ το 1/3 των αγοριών και το 17% των κοριτσιών πίνουν πάνω από δύο φορές τη βδομάδα) έως τη χρήση χασίς και ηρωίνης ο χρόνος που μεσολαβεί είναι μικρός. 

Το 13% των μαθητών έχει χρησιμοποιήσει εισπνεόμενες ουσίες, το 3,9% έχει πάρει ηρεμιστικά και υπνωτικά χωρίς συνταγή γιατρού, ενώ το 1,3% έχει δοκιμάσει αναβολικά.
Παιδιά από προβληματικές οικογένειες, παιδιά που νιώθουν παραμελημένα, εισπράττοντας κυρίως κριτική, στρέφονται προς αυτήν την επικίνδυνη κατεύθυνση.
Παράλληλα, το άγχος της καθημερινότητας κυριαρχεί σε όλο και μικρότερες ηλικίες, ενώ οι εξαρτησιογόνες ουσίες είναι προσβάσιμες περισσότερο από ποτέ. 

Για την ομαλή ψυχοσωματική εξέλιξη του παιδιού η αυτοεκτίμηση είναι θεμέλιος λίθος.
Στη τηλεφωνική γραμμή SOS του ΟΚΑΝΑ, στον αριθμό 1031, το εξειδικευμένο προσωπικό που απαντά μπορεί να κατευθύνει τους γονείς ή τους χρήστες. 

πηγή : dete

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin