Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Παρουσιάστηκε το πρώτο παγκοσμίως αντιμικροβιακό χάλκινο κλιματιστικό

 
Το πρώτο παγκοσμίως αντιμικροβιακό χάλκινο κλιματιστικό, παρουσιάστηκε στις 21 Δεκεμβρίου στο Πεκίνο από την κορυφαία κινεζική εταιρεία κλιματισμού ‘Chigo’, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού. Αυτό το πρωτοποριακό προϊόν θα αξιοποιήσει τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού για μια νέα εφαρμογή.
Επιπλέον, προσφέρει επιδόσεις-ρεκόρ στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Το σήμα Cu+ χρησιμοποιείται από την εταιρεία Chigo, ως ενδεικτικό του Αντιμικροβιακού Χαλκού - το οποίο φέρουν τα προϊόντα της - ως το πιο αποτελεσματικό αντιμικροβιακό υλικό στον κόσμο για τις επιφάνειες αφής.

Σήμερα, οι καταναλωτές είναι πιο συνειδητοποιημένοι όσον αφορά στον υγιεινό τρόπο ζωής και έτσι η εταιρεία Chigo, δίνοντας μια δυναμική απάντηση σε αυτή την τάση της αγοράς, παρουσίασε τα νέα της κλιματιστικά - τα πρώτα καταναλωτικά αγαθά στον κόσμο που περιέχουν αντιμικροβιακό χαλκό.

Τα τμήματα του συστήματος των κλιματιστικών μονάδων λειτουργούν σε θερμά, σκοτεινά και υγρά περιβάλλοντα, κατάλληλα για την αναπαραγωγή οργανισμών που προκαλούν μολύνσεις, δημιουργώντας δυσοσμίες και εμποδίζοντας ακόμη και αυτήν την απόδοση του συστήματος.

Εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν, ότι τα υλικά χαλκού μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των εν λόγω οργανισμών. Μετά από 24 ώρες έκθεσης σε επιφάνειες χαλκού, παρατηρήθηκε ότι πολλά και συνήθη είδη μούχλας εξολοθρεύονται στο σύνολό τους, ενώ η έκθεση σε επιφάνειες αλουμινίου, ευρείας χρήσεως, δεν είχε καμιά επίδραση σε οποιοδήποτε μύκητα.

Ενώ το νέο κλιματιστικό, είναι το πρώτο που κατασκευάζεται εξολοκλήρου από χαλκό, ανοίγει επιπλέον το δρόμο για την ενεργειακή αποδοτικότητά του. Σύμφωνα με τα πρότυπα της Κινέζικης Υπηρεσίας Ενεργειακής Απόδοσης (EER), τα νέα κλιματιστικά μηχανήματα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής απόδοσης των κλιματιστικών με βαθμολογία 8,36. Σε σύγκριση με άλλα μοντέλα της ίδιας δυναμικότητας με τον υψηλότερο βαθμό EER (3.6), μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 56% περισσότερη ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Chigo, Δρ Zheng Zuyi, το νέο κλιματιστικό είναι το τελευταίο από μια μακρά σειρά καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας, και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα: ‘Η Chigo, η κορυφαία εταιρεία της αγοράς, έχει βασική αρχή να παράγει τα πιο υγιή και αθόρυβα κλιματιστικά, υιοθετώντας την καλύτερη τεχνολογία της εξοικονόμησης ενέργειας αυτών. Το νέο αυτό προϊόν θα οδηγήσει σε μια νέα τάση της αγοράς προς υγιεινότερες οικιακές συσκευές.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιτυχή έναρξη του πρώτου κλιματιστικού με αντιμικροβιακό χαλκό στον κόσμο, με το σήμα Cu+. Είναι ένα από τα επιτεύγματα της συνεργασίας μας με τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού’.

Ο κ. Li Xinghao, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Chigo, τόνισε για το μέλλον του πρόσφατου αυτού επιτεύγματος: ‘Καθώς η παγκόσμια επέκτασή μας συνεχίζεται, είναι ζωτικής σημασίας για την Chigo να δημιουργήσει μία υψηλής ποιότητας παγκόσμια αλυσίδα προμηθειών. Η Chigo θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού, για να παράγουν περισσότερα προϊόντα με αντιμικροβιακό χαλκό. Ταυτόχρονα, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της Chigo, εντάσσεται η παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, που θα ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη υγειονομική συνείδηση των παγκόσμιων καταναλωτών’.

Αυτή η πρακτική εφαρμογή, στηρίζεται στην εργαστηριακή εργασία που πραγματοποιήθηκε από τον ερευνητή και καθηγητή Bill Keevil, στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, ο οποίος αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του χαλκού, ως μυκητοκτόνα επιφάνεια, για τα συστήματα κλιματισμού και αποτελεί μια τεράστια πρόοδο για την αντιμικροβιακή εφαρμογή του χαλκού, καθώς και μια καινοτομία στα συστήματα κλιματιστικών μονάδων.

πηγή : iatronet

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin