Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η ευθανασία "κερδίζει" τους Αυστραλούς

Η ευθανασία "κερδίζει" τους Αυστραλούς  

Τρεις στους τέσσερις Αυστραλούς πιστεύουν ότι η εθελοντική ευθανασία θα πρέπει να νομιμοποιηθεί, σύμφωνα με πρόσφατη σφυγμομέτρηση.

Εντούτοις, προς το παρόν, φαίνεται να υπερισχύει η άποψη των πολέμιων της ευθανασίας δεδομένου ότι απόπειρες τα τελευταία δύο χρόνια να νομιμοποιηθεί απέτυχαν.
Στην τελευταία σφυγμομέτρηση κοινής γνώμης από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο, αποκαλύπτει ότι 75% των ερωτηθέντων συμφώνησαν στο ότι όταν κάποιος υποφέρει από ανίατη ασθένεια και ζητήσει να πεθάνει, ο γιατρός να έχει την άδεια από το νόμο να εκτελέσει την επιθυμία του ασθενούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 13% τάχθηκε κατά της ευθανασίας, ενώ το 12% δεν εξέφρασε άποψη επί του θέματος.

Υπέρ της νομιμοποίησης της ευθανασίας τάχθηκε το 65% των χριστιανών, ενώ το 71% ήταν ψηφοφόροι του Συνασπισμού, το 79% του Εργατικού Κόμματος και το 90% των Πρασίνων.
Νομοσχέδια υπέρ της νομιμοποίησης της ευθανασίας καταψηφίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, στη Βικτώρια, στην Τασμανία, στη Δυτ. Αυστραλία και Νότια Αυστραλία, δύο φορές.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin