Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μικρές αλλαγές που θα σας μεταμορφώσουν!

Μικρές διαφορές, μεγάλες αλλαγές! Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να βάλετε για το 2011.

Ανακαλύψτε λοιπόν τους τρόπους για να φροντίζετε καλύτερα τον εαυτό, το σώμα και το μυαλό σας με μικρές αλλά αποτελεσματικές αλλαγές… ζωής!



Καθημερινό stretching
Τεντώνοντας το σώμα σας καθημερινά, επηρεάζετε θετικά διάφορους ιστούς του σώματος ενισχύετε τις αρθρώσεις και τους μυς αλλά και αποφεύγετε την περίπτωση να δημιουργήσετε με το πέρας του χρόνου την εικόνα λύγισης του σώματος προς τα εμπρός (καμπούρα, στρογγυλεμένοι ώμοι κ.λπ.). Αποκτήστε λοιπόν αυτή τη συνήθεια και κατά την αφύπνιση, κρατήστε κάθε θέση τεντώματος για 10-20 δευτερόλεπτα.

Βαθύτερος ύπνος
Η σωστή και καλή ξεκούραση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την υγεία και την καθημερινότητά μας. Εάν λοιπόν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στον βραδινό ύπνο για οποιουσδήποτε λόγους (εντάσεις, υπερδραστηριότητα μυαλού, άγχος κ.λπ.), μια καλή πρόταση είναι να δοκιμάσετε την μέθοδο της ρεφλεξολογίας. Κάντε μασάζ στην παλάμη με τον αντίχειρά σας (από την άλλη πλευρά), κάνοντας αργές αλλά σταθερές κυκλικές κινήσεις για περίπου ένα λεπτό. Καθ’ όλη τη διάρκεια εισπνέετε επίσης αργά βοηθώντας έτσι και το μυαλό σας να αισθανθεί αυτήν την ηρεμία. Ολοκληρώστε τρίβοντας απαλά κάτω από το εξωτερικό άκρο τον αντίχειρά σας για ένα λεπτό ακόμη σε κάθε χέρι.

Πρωινό: χυμός ή φρούτο;
Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να φαίνεται σαν ένας εύκολος τρόπος για να «γλιτώσετε» θερμίδες αλλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, κάνει περισσότερη ζημιά από ό,τι φαντάζεστε. Από την άλλη όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο χυμός φρούτων μπορεί να είναι «σπατάλη θερμίδων» μιας και ένα μικρό ποτήρι μπορεί να περιέχει μέχρι και 24g ζάχαρης, (ίδιο με μια μπάλα παγωτού!), ενώ διαθέτει και μικρότερο ποσοστό ινών και συνήθως έχει αυξημένη οξύτητα που μπορεί να οδηγήσει σε κοινά όπως διαταραχές του πεπτικού συστήματος και καούρα. Παραλείψτε, λοιπόν, τους χυμούς φρούτων και προτιμήστε το φρούτο ολόκληρο.

Η δύναμη της μοναξιάς
Ένας περίπατος χωρίς παρέα, κάποιες στιγμές με τον εαυτό σας και μόνο, σας επιτρέπουν να «συνδέεστε» ξανά με το ποιος πραγματικά είστε. Φροντίστε λοιπόν να «παρέχετε» στον εαυτό σας αυτή τη δυνατότητα και θα δείτε πως θα βρείτε απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που σας απασχολούν, πολλές φορές ακόμα και βάζοντας σε… λειτουργία το ένστικτό σας.

«Καταργήστε» όλα εκείνα που σας αγχώνουν
Κάντε μια λίστα με όλους τους παράγοντες που σας δημιουργούν άγχος. Κατόπιν χωρίστε τους σε αναγκαίους και μη. Σκεφθείτε τι είναι εκείνο που σας «δεσμεύει» με τους μη αναγκαίους και πάρτε αποφάσεις. Ίσως τελικά να μην είναι και τόσο δύσκολο…

Τρώτε εποχιακά προϊόντα
Κάθε εποχή έχει «μαγικές» τροφές που μπορεί μέχρι τώρα να αγνοείτε. Η κολοκύθα είναι ιδιαίτερα αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης, είναι γεμάτη με βιταμίνες Α και C, β-καροτίνη -η οποία μπορεί να συμβάλει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα- και κάλιο το οποίο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Τα μήλα είναι γεμάτα φυτικές ίνες και βιταμίνη C (σημαντική για τη διατήρηση των επιπέδων κολλαγόνου!). Ανακαλύψτε λοιπόν το «μαγικό φίλτρο» κάθε εποχιακής τροφής και εντάξτε την στην καθημερινή σας διατροφή.
Εικόνες από λουλούδια
Κάντε ένα πείραμα. Όταν ξυπνάτε το πρωί, πίνοντας τον καφέ σας φροντίστε να κοιτάζετε για ώρα μια ζωντανή εικόνα με λουλούδια (κήπος, βάζο κ.λπ.). Σύμφωνα με έρευνα του Harvard, σε λίγες μέρες θα διαπιστώσετε πως η συνήθεια αυτή σας γεμίζει ενέργεια και ανεβάζει τη διάθεσή σας, συναίσθημα που διαρκεί για λίγες ώρες.

Ταχύτητα ανάγνωσης
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Princeton, όσο πιο γρήγορα σκεφτόμαστε τόσο πιο ευτυχισμένοι νιώθουμε. Στις δοκιμές, ζητήθηκε από ανθρώπους να διαβάζουν κάποιες δηλώσεις δύο φορές πιο γρήγορα από ό,τι κανονικά, και διαπιστώθηκε πως μετά αισθάνονταν πιο ευτυχισμένοι και πιο ενεργητικοί. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβαίνει γιατί η διάθεσή μας μιμείται τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά ο εγκέφαλός μας όταν είμαστε ενθουσιασμένοι.

πηγή : myself

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin