Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Επιστήμονες προειδοποιούν γιά σουπερνόβα με ισχύ «δεύτερου ήλιου»

 

Έναν δεύτερο Ηλιο θα αποκτήσουμε για μία ή δύο εβδομάδες το πολύ, αλλά μη βιαστείτε να αγοράσετε από τώρα και δεύτερο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνει αυτό. Το κοσμικό αυτό φαινόμενο θα συμβεί όταν εκραγεί ένας από τους πιο φωτεινούς αστέρες στο νυχτερινό ουρανό και μετατραπεί σε σουπερνόβα. 

Η έκρηξη του τεράστιου αστέρα με την ονομασία Μπετελγκέζ (Betelgeuse) θα μετατρέψει κυριολεκτικά τη νύχτα σε μέρα. Παρόλο που ο αστέρας αυτός, που ανήκει στον αστερισμό του Ωρίωνος και βρίσκεται 640 έτη φωτός μακριά από εμάς, η φωτεινή ενέργεια που θα αποδεσμευτεί από την έκρηξη θα είναι τόσο μεγάλη που θα είναι σαν να έχουμε δύο ήλιους επί μερικές εβδομάδες. 

Σε αστρικούς όρους, ο Μπετελγκέζ θα συντριβεί και θα εκραγεί στο άμεσο μέλλον. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γίνει αύριο. Ο Μπραντ Κάρτερ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, δήλωσε χτες ότι η γαλαξιακή έκρηξη μπορεί να συμβεί πριν από το 2012 – ή και οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στα επόμενα εκατομμύρια χρόνια!«Το κέντρο του άστρου ξεμένει από καύσιμα», δήλωσε στο ειδησεογραφικό site news.com.au ο επιστήμονας, εξηγώντας για ποιο λόγο ο αστέρας οδηγείται στο τέλος της ζωής του. 

To Internet κατακλύζεται από θεωρίες καταστροφής που συνδέουν το σουπερνόβα με την πρόβλεψη του ημερολογίου των Μάγια ότι το 2012 θα έρθει ένας Αρμαγεδδών που θα μας καταστρέψει. Οι ειδικοί μας καθησυχάζουν όμως και υποστηρίζουν ότι το big bang θα συμβεί τόσο μακριά που αποκλείεται να πάθουμε τίποτα. Τουλάχιστον εμείς εδώ στη Γη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin