Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Το Λούβρο εκστρατεύει στη Θεσσαλονίκη

 
Στον πυρετό της προετοιμασίας βρίσκονται επιτελεία του Μουσείου του Λούβρου για την πρώτη έκθεση αφιερωμένη στην Αρχαία Μακεδονία και το Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ευρήματα ανασκαφών που είχε αποκτήσει το Παρίσι πριν από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ανασύρονται από τις αποθήκες ή τις προθήκες του Λούβρου, όπου συντηρούνται, για να σμίξουν με τα αντικείμενα της Μακεδονίας.

Σχέδια και μακέτες πάνω στα οποία αναπτύσσεται το σκεπτικό της έκθεσης απλώθηκαν χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου η διευθύντρια του τμήματος ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του γαλλικού μουσείου, Σοφί Ντεκά, ρυθμίζει κάθε λεπτομέρεια με τους Έλληνες επιστήμονες για την καλύτερη οργάνωση και τη μεταφορά 600 περίπου έργων από τη Μακεδονία στην καρδιά της Ευρώπης.

Χρυσά αντικείμενα των Μακεδόνων βασιλέων, γλυπτά, ειδώλια, κεραμικά ταφικά κτερίσματα και άλλα σπουδαία έργα τέχνης από Θεσσαλονίκη (200 από το ΑΜΘ), Βεργίνα, Πέλλα, Αρχοντικό Πέλλας, Καβάλα, Σέρρες, Αμφίπολη, Αιανή, Φλώρινα θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι στο Παρίσι, για να παρουσιαστούν στην κεντρική αίθουσα περιοδικών εκθέσεων (1.110 τ.μ.) από τις 3 Οκτωβρίου ως τις 2 Ιανουαρίου του 2012.

πηγή : arxaiologia

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin