Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Και Τούρκοι στο κύκλωμα διακίνησης νεφρών

 


Συνελήφθη τούρκος γιατρός, ύποπτος για διασυνδέσεις με διεθνές κύκλωμα λαθραίας διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων από το Κοσσυφοπέδιο.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο 53χρονος Γιουσούφ Σονμέζ είναι ανάμεσα σε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους που κατηγορούνται στην υπόθεση της κλινικής Medicus στην Πρίστινα, όπου αφαιρούνταν παρανόμως τα όργανα από τα θύματα, για μεταμοσχεύσεις σε πλούσιους ασθενείς από το εξωτερικό. 

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι φτωχοί δότες παρασύρονταν στην Πρίστινα «με ψεύτικες υποσχέσεις» ότι θα πληρώνονταν για την αφαίρεση των νεφρών τους, ενώ ασθενείς από τον Καναδά, την Γερμανία, την Πολωνία και το Ισραήλ πλήρωναν μέχρι και 90.000 ευρώ για τα όργανα στη μαύρη αγορά. 

Ο Σονμέζ συνελήφθη και κρατείται βάσει εντάλματος της Ιντερπόλ για λαθραία διακίνηση ανθρώπων και οργάνων.

Εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης μοσχευμάτων, η τουρκική νομοθεσία επιτρέπει σε δότες που δεν είναι εξ αίματος συγγενείς με τους ασθενείς να δωρίζουν νεφρά, αρκεί να μην αλλάζουν χέρια χρήματα. Οι γιατροί οφείλουν να αρνούνται μεταμοσχεύσεις αν υποπτεύονται συναλλαγή οποιουδήποτε είδους.

Σε έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον περασμένο μήνα, η κλινική Medicus συνδέεται με ένα ευρύτερο δίκτυο αλβανών του οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίοι είχαν στενές σχέσεις με ανώτερους αξιωματούχους στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, μεταξύ των οποίων και με τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι. Ο Θάτσι το διέψευσε και ζήτησε ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση.

Πηγή : tovima

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin