Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τριήμερο «λουκέτο» από την Τετάρτη στα φαρμακεία

Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη

Το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη   (Φωτογραφία:  ICON )



Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν -για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια- οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους. 


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προκήρυξε τριήμερη απεργία από την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου.

Οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και την επόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη 26 έως την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του.

Σημειώνεται ότι στον Πειραιά τα φαρμακεία θα μείνουν κλειστά όλη την εβδομάδα, δεδομένου ότι ο Σύλλογος της πόλης ήδη βρίσκεται σε απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ.Αμπατζόγλου διαβεβαίωσε -μιλώντας στον 9,84- ότι θα λειτουργούν κανονικά τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «κατασκεύασμα», το οποίο θα οδηγήσει τα μικρά φαρμακεία σε κλείσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε, μέσω του Βήματος της Κυριακής, ότι ο διάλογος ολοκλήρωθηκε και ότι πλέον η συζήτηση μεταφέρεται στη Βουλή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου.

Τη Δευτέρα ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε την πρόταση να ανοίγουν τα φαρμακεία προαιρετικά τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και το Σάββατο. 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash σημείωσε: «Τη Δευτέρα απόγευμα, Τετάρτη απόγευμα τα περισσότερα φαρμακεία μένουν ανοιχτά για να κάνουν την εσωτερική τους οργάνωση. Τί πειράζει να δίνουν και ένα φάρμακο; Το Σάββατο δε που όλη η αγορά είναι ανοιχτή αυτοί είναι κλειστοί. Γιατί; Λένε ότι οι τζίροι είναι μικροί το Σάββατο. Και λοιπόν; Οι ασφαλισμένοι, όμως, εξυπηρετούνται. Και πάλι εμείς δεν υποχρεώνουμε κάποιον να ανοίγει, εμείς λέμε ότι είναι ελεύθερο το φαρμακείο να ανοίξει ή να μην ανοίξει.»

Στο θέμα των φαρμακοποιών αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής:

Επισήμανε ότι ο υπουργός Υγείας έκανε μαζί τους επίπονη και σκληρή προσπάθεια για να υπάρχει συναίνεση.

«Από εκεί και πέρα υπάρχει σαφέστατα η ρητή απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που θα έχουν να κάνουν με την προστασία και την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη σε προσιτές τιμές».

Τόνισε δε ότι θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να κατανοήσουν το ρόλο τους «και μάλιστα όταν ασκούν ένα επάγγελμα για το οποίο τους παρέχεται άδεια κατά παραχώρηση από την ελληνική πολιτεία».

Πηγή: in.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin