Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Πλαστικά φωτοβολταϊκά φέρνουν επανάσταση στην αγορά

Επανάσταση αναμένεται να φέρουν στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα εύκαμπτα πλαστικά φωτοβολταϊκά που κατασκευάζει και προωθεί η αμερικανική εταιρεία Konarka.
Τα πλαστικά φωτοβολταϊκά είναι φτηνότερα και ελαφρύτερα. Πέραν αυτού, η εγκατάστασή τους είναι αρκετά ευκολότερη συγκριτικά με τις κυψέλες κρυσταλλικής σιλικόνης που έχουν κατακλύσει σήμερα την αγορά.

Εκτιμάται ότι τα νέα φωτοβολταϊκά θα κάνουν θραύση χάρη στα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ευκαμψία του πλαστικού και το χαμηλό κόστος επεξεργασίας του.
«Τα φωτοβολταϊκά πάνελ που ξετυλίγονται σαν ένα μεγάλο φύλλο ταπετσαρίας είναι μια καλή λύση για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στις αναπτυσσόμενες χώρες», δήλωσε ο καθηγητής Ντέηβιντ Λίντζι από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Η αμερικανική εταιρεία Konarka έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζει τη νέα τεχνολογία που ανέπτυξε σε καταναλωτικά αγαθά όπως ομπρέλες ήλιου και αποσκευές.
Εκτός αυτού, εγκατέστησε τα πλαστικά φωτοβολταϊκά στους εξωτερικούς τοίχους των γραφείων της στη Φλόριντα και σε στάσεις λεωφορείων στο Σαν Φρανσίσκο.
Οι περισσότερες συσκευασίες από πλαστικό που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι μονωτικές, δηλαδή δεν μεταδίδουν τον ηλεκτρισμό ή τη θερμότητα.

Αντίθετα, η εξειδικευμένη μοριακή δομή των πλαστικών φωτοβολταϊκών δεν εμποδίζει τη ροή των ηλεκτρονίων.
Παρόλαυτά, πρέπει να γίνουν και άλλες βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τη νέα τεχνολογία, αφού η απόδοση των καλύτερων πλαστικών πάνελ δεν ξεπερνά το 8%, ενώ τα συμβατικά πάνελ έχουν απόδοση μέχρι και 18%.
Εκτός αυτού, τα πλαστικά φωτοβολταϊκά εκτιμάται ότι έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.


1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Οι εταιρειεσ φωτοβολταικων βγάζουν διαρκώς νέα προϊόντα, που προκαλούν θαυμασμό, όπως και κάθε νέο επίτευγμα της τεχνολογίας.

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin