Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Εμβόλιο θα κόβει τον εθισμό στην κόκα

 
Τέλος στον εθισμό στην κοκαΐνη υπόσχεται να δώσει ένα νέο εμβόλιο. Η δραστική ουσία του, που είναι συνδυασμός του ιού του κρυολογήματος και ουσίας που μιμείται την κοκαΐνη, εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα των τοξικομανών να αντιμετωπίζει την κοκαΐνη ως εισβολέα.
Συγκεκριμένα, επιστημονική ομάδα από το ιατρικό κέντρο «Weill Cornell» κατάφερε να προκαλέσει σε ποντίκια ανοσία στην κοκαΐνη χορηγώντας τους σε ενέσιμη μορφή αυτό το σκεύασμα. Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της θεραπείας κρύβεται στη χρήση του ιού του κρυολογήματος.

Οπως διαπιστώθηκε, μετά την έγχυσή του στον οργανισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργοποιείται επειδή εντοπίζει τον ιό-εισβολέα. Επειδή, όμως, είναι προσκολλημένη πάνω του και η ουσία που μιμείται την κοκαΐνη, μαθαίνει να θεωρεί παρείσακτη και αυτή.

Ο επικεφαλής της ομάδας που διεξήγαγε τη σχετική έρευνα, δόκτωρ Ρόναλντ Κρίσταλ δήλωσε ότι τα δεδομένα που προέκυψαν από τη μελέτη δείχνουν πως τα ποντίκια εμφανίστηκαν απολύτως προστατευμένα από την επίδραση της κοκαΐνης. Μάλιστα, η ανοσία τους στη γνωστή ουσία διήρκεσε τουλάχιστον δεκατρείς εβδομάδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, λοιπόν, τα νέα ευρήματα δίνουν ελπίδες στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας ότι θα μπορέσουν σύντομα να εξελίξουν τη μέθοδό τους ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή της και στον ανθρώπινο οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης -εξηγεί ο καθηγητής Κρίσταλ- τα αντισώματα που δημιουργήθηκαν στο ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικών εμπόδισαν την εμφάνιση υπερδραστηριότητας στον εγκέφαλό τους, σύμπτωμα που σχετίζεται με την κοκαΐνη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια που είχαν εμβολιαστεί πριν τους χορηγηθεί κοκαΐνη εμφάνιζαν πολύ μικρότερη εγκεφαλική υπερδραστηριότητα όταν τους χορηγήθηκε το ναρκωτικό σε σχέση με τα ποντίκια που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Αυτό, μάλιστα, παρατηρήθηκε ακόμα και στα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκαν πολύ μεγάλες δόσεις κοκαΐνης. Ο δρ Κρίσταλ επισημαίνει ότι αν διαπιστωθεί η ίδια επίδραση του εμβολίου και στους ανθρώπους, τότε αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα σε ανθρώπους που είναι ήδη εθισμένοι στην κοκαΐνη και προσπαθούν να απεξαρτηθούν. 

πηγή : dete

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin