Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μια ανάσα πριν από τα Οσκαρ ο «Κυνόδοντας»

 
Πολύ σημαντικό βήμα έκανε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας» φτάνοντας μια ανάσα πριν από την πεντάδα των υποψηφίων για το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2011.
Από τις 66 ταινίες της πρώτης φάση εξέτασης των ξενόγλωσσων ταινιών από την Ακαδημία Κινηματογράφου, εννέα προκρίθηκαν για την δεύτερη φάση και μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται ο «Κυνόδοντας», η καριέρα του οποίου δεν έχει πάψει να είναι ανοδική από την στιγμή που πριν από δυο χρόνια προβλήθηκε στο φεστιβάλ των Κανών κερδίζοντας το βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα.

Οι υπόλοιπες οκτώ ταινίες εκτός από τον «Κυνόδοντα» είναι οι «Hors la Loi» (Αλγερία), Confessions» (Ιαπωνία), «Incendies» (Καναδάς), από τον Καναδά, «In a Better World» (Δανία), «Biutiful» (Μεξικό) , «Simple Simon» από τη Σουηδία, «LifeaboveAll» (Νότιος Αφρική) και «TambienlaLluvia» (Ισπανία).

Την ερχόμενη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των Οσκαρ οπότε θα ξέρουμε αν ο «Κυνόδοντας» θα βρίσκεται στην πεντάδα. Ούτως ή άλλως πάντως, ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον Γιώργο Λάνθιμο και σε όλους του συντελεστές της ταινίας. Η τελευταία φορά που ελληνική ταινία διεκδίκησε το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας ήταν το 1977, με την «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη.


η άποψη του Geo.... εδώ... 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin