Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Δελφίνια σε ρόλο παιδιάτρου

 
Σε εξαιρετικούς θεραπευτές για παιδιά έχουν εξελιχθεί τρία δελφίνια στο τουριστικό θέρετρο του Μπαλί στην Ινδονησία. Τα τρία δελφίνια, που έσωσαν οι αρχές από ένα τσίρκο, έχουν συμβάλει τα τελευταία έξι χρόνια στη θεραπεία 1.000 ατόμων, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών που πάσχουν από διάφορες νόσους.

Η Τερ Χέιντε, επικεφαλής της γιατρών που αξιοποιούν τα θηλαστικά, λέει ότι το σόναρ που διαθέτουν τα δελφίνια συμβάλλει στην θεραπεία κινητικών προβλημάτων."Δύο είναι τα στοιχεία με τα οποία τα δελφίνια βοηθούν στην θεραπευτική αγωγή: Πρώτον με την ίδια την επαφή τους με τους ανθρώπους και δεύτερον με το σόναρ που διαθέτουν" λέει η Τερ Χέιντε και προσθέτει: "Επιδρούν στα εγκεφαλικά κύτταρα και βοηθούν στη θεραπεία κινητικών παθήσεων αλλά και στη λογοθεραπεία".

O πεντάχρονος ουκρανός Ευγκένι πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή που του προκαλεί αδυναμία των μυών του, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται πολύ βραδύτερα απ' ό,τι τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Πριν από τρία χρόνια, οι γονείς του Ευγκένι τον έφεραν στο ειδικό θεραπευτήριο στο Μπαλί χωρίς να μπορεί να κινηθεί καθόλου. Στη διάρκεια της θεραπείας, τα δελφίνια κολυμπούν γύρω από το παιδί και μερικές φορές τον αγγίζουν ελαφρά. Σήμερα τα αποτελέσματα της θεραπείας με τα δελφίνια είναι εντυπωσιακά.

Η Τερ Χάιντε λέει ότι ο κάθε ασθενής λαμβάνει ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα θεραπείας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό ότι τα δελφίνια αλληλεπιδρούν με τον ασθενή όσο το δυνατόν περισσότερο.



πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin