Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon ΗΠΑ: Περισσότεροι πεζοί νεκροί εξαιτίας της χρήσης κινητών τηλεφώνων

 
Ο αριθμός των πεζών που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους των ΗΠΑ αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σχέση με το 2009, καθώς είναι περισσότεροι αυτοί που τρέχουν μέσα στο δρόμο αλλά επίσης γράφουν σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS) ή ακούν μουσική, σύμφωνα με στοιχεία οργάνωσης οδικής ασφάλειας.

Συνολικά 1.891 πεζοί σκοτώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2010, δηλαδή επτά παραπάνω σε σχέση με πέρσι , ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια τα στατιστικά στοιχεία παρουσίαζαν σαφή πτώση, με σχεδόν 200 θύματα λιγότερα ετησίως, σύμφωνα με την μελέτη της οργάνωσης GHSA.

Ο αριθμός των πεζών που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους από 4.892 το 2005 αυξήθηκε σε 4.091 το 2009.

"Η αύξηση αυτή το 2010, αν και δείχνει μικρή (+0,4%), είναι αξιοσημείωτη όταν γνωρίζουμε ότι τα τροχαία γενικά μειώθηκαν σημαντικά την ίδια περίοδο", υπογραμμίζει η οργάνωση.
"Επί του παρόντος μπορούμε να εικάσουμε του λόγους της αύξησης αυτής. Ωστόσο μπορεί οι πεζοί να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα όταν βαδίζουν ή τρέχουν", υπογράμμισε ο Τζόναθαν 'Αντκινς, ο εκπρόσωπος της GHSA προσθέτοντας ότι οι μεθυσμένοι που περιπλανώνται στους δρόμους είναι συχνά θύματα των θανατηφόρων αυτών τροχαίων κυρίως στις Πολιτείες 'Ορεγκον (βορειοδυτικά) και Ουϊσκόνσιν (βόρεια).
Επίσης "οι πεζοί ίσως εκτίθενται περισσότερο μετά τις προσπάθειες των υπηρεσιών Υγείας σε εθνική κλίμακα για να στραφούν οι πολίτες στο βάδισμα", στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ της σωματικής άσκησης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin