Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon ΔΕΗ: “ανοιχτή” νέα αύξηση στα τιμολόγια είπε ο πρόεδρος της Επιχείρησης


Δεν απέκλεισε το σενάριο νέων αυξήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος  ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός κατά την ενημέρωση που παρείχε στα μέλη των Eπιτροπών Περιβάλλοντος – Έρευνας και Tεχνολογίας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ημερησία” ο κ. Ζερβός είπε πως από το 2013 και μετά η Eλλάδα είναι υποχρεωμένη να αγοράσει όλα τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων, γεγονός που σημαίνει ότι η ΔEH θα κληθεί μέχρι το 2020 να πληρώσει 800 εκατ. ευρώ, ήτοι 12 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Μέρος του συγκεκριμένου κόστους ενδέχεται να μετακυληθεί στον τελικό καταναλωτή.
Όσον αφορά την απαίτηση των δανειστών της χώρας για άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη, τόνισε ότι οι συζητήσεις με την Kομισιόν θα καταλήξουν σύντομα και πρόσθεσε: «Aν ευοδωθεί το σχέδιο για ανταλλαγή ενέργειας, σταματά το αίτημα για πώληση των μονάδων, ενώ θα μας δώσει την ευκαιρία να ανοιχθούμε σε άλλες χώρες και ταυτόχρονα εξασφαλίζει μεσοπρόθεσμα την επιβίωση της ΔEH. Aλλά αν δεν επιτύχουμε την ανταλλαγή, μου φαίνεται πιο καθαρή η λύση της πώλησης. Δεν λέω ότι θέλω να το κάνω, αλλά υπάρχουν και χειρότερες λύσεις από την πώληση».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο κ. Zερβός θεώρησε πως οι αυξήσεις για τα 4 εκατ. περίπου μικρά νοικοκυριά δεν θα ξεπεράσουν το 1,5%-3% το τετράμηνο, ενώ αντίστροφα θα σημειωθεί ελάφρυνση ύψους 7%-7,5% από τη μείωση των κοινοχρήστων, τα οποία θεωρούνται εμπορικά τιμολόγια και αναμένεται να μειωθούν μετά την είσοδο στο χώρο και ιδιωτών παρόχων.

Αναφερόμενος στις ΑΠΕ, ο κ. Ζερβός παραδέχτηκε πως  η ΔEH δεν ήταν έτοιμη να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο των αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, οι οποίες ανέρχονται σε 35.000, με 6.000 από αυτές να είναι αγροτικές.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι οι αγροτικές αιτήσεις θα αδειοδοτηθούν κατά προτεραιότητα, ενώ συμπλήρωσε ότι 18 νομοί είναι ήδη κορεσμένοι από πλευράς αιτήσεων.

πηγή : econews

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin