Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Στην Ελλάδα ο άνθρωπος δεν αγοράζεται, ούτε πωλείται...

 
 Αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή εμπορευματοποίησης ανθρωπίνων οργάνων είναι οι έλληνες ειδικοί επιστήμονες. «Το ζήτημα είναι ηθικό.Τα ανθρώπινα όργανα δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο συναλλαγής.

O άνθρωπος δεν αγοράζεται ούτε πωλείται» . Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) καθηγητής κ.Ι.Βλαχογιάννης είναι απόλυτος:«Πέραν της ηθικής πλευράς, μια τέτοια πράξη στην εφαρμογή της δεν εμπεριέχει ίχνος δικαιοσύνης.Αυτοί που το προπαγανδίζουν είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν επιθυμούν να “χτυπήσουν” τη μαύρη αγορά,αλλά να νομιμοποιήσουν την παράνομη πράξη,τη στιγμή μάλιστα που τα κέντρα τα οποία κάνουν μεταμοσχεύσεις παρανόμως ξεφυτρώνουν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Υδρας.Ολες αυτές οι προτάσεις είναι εκ του πονηρού...».

Ο κ.Βλαχογιάννης διαβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα παράνομες μεταμοσχεύσεις ανθρωπίνων οργάνων δεν γίνονται.«Μπορεί να είμαστε χαμηλά στη λίστα σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα οργάνων προς μεταμόσχευση,αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι γίνονται στην Ελλάδα μεταμοσχεύσεις χωρίς σύννομες διαδικασίες» επισημαίνει.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΕΟΜ,οι έλληνες υποψήφιοι λήπτες οργάνων για μεταμόσχευση είναι 1.185 (1.080 νεφρού,66 ήπατος,24 καρδιάς,15 πνεύμονα).Κάθε χρόνο εντάσσονται στη λίστα αναμονής 200 νέοι ασθενείς υποψήφιοι λήπτες οργάνων,ενώ περίπου άλλοι 30,οι οποίοι περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μόσχευμα,χάνουν τη ζωή τους.Οι δότες οργάνων προς μεταμόσχευση στην Ελλάδα είναι 63 στα δέκα εκατομμύρια πληθυσμού,τη στιγμή που στην Πορτογαλία είναι περίπου 400.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin