Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon η Χρυσή Μπάλα πάλι στον Λιονέλ Μέσι

 
Χρυσός Μέσι για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά! Στα χέρια του «Ψύλλου» κατέληξε ξανά η Χρυσή Μπάλα, διαψεύδοντας τα προγνωστικά που ήθελαν έναν από τους συµπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα Τσάβι ή Ινιέστα να αναδεικνύονται κορυφαίοι παίκτες του κόσµου για το 2010.

Στα 23του χρόνια το χρυσό αγόρι του παγκόσµιου ποδοσφαίρου µπορεί να κοιτάζει πλέον στα µάτια µυθικές µορφές του αθλήµατοςπου κατέκτησαν επίσης δύοσυνεχόµενες χρονιές το σπουδαιότερο βραβείο που απονέµεται σε ποδοσφαιριστή, όπως είναιοι Φαν Μπάστεν (‘88, ‘89), Κρόιφ (‘73, ‘74), Ρουµενίγκε (‘80, ‘81) και Πλατινί (‘83, ‘84, ‘85).

Ηταν ένας τίτλος απροσδόκητος, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά των πεπραγµένων του για το 2010, σε σύγκριση µε τους συµπαίκτες του και διεκδικητές της Χρυσής Μπάλας Τσάβι και Ινιέστα, που αναδείχτηκαν παγκόσµιοι πρωταθλητές στη Νότια Αφρική.

«∆εν περίµενα να κερδίσω φέτος. Εγινεπολύς λόγοςπως θα ήταν ένας απότους Τσάβι ή Ινιέστα λόγω της νίκης της Ισπανίας στοΠαγκόσµιο Κύπελλο καιείχα πιστέψει πως ένας από τους δύοθα ήταν ο νικητής. Γι’ αυτό µου προκάλεσε µεγάλη έκπληξηη ανακοίνωση του ονόµατός µου. Και οι δύο όµως έσπευσαναµέσως να µε συγχαρούν. Θέλω να µοιραστώ αυτό το βραβείο µε τους συµπαίκτες µου,γιατί χωρίς αυτούς δενθα βρισκόµουν σ’ αυτή τη θέση»,δήλωσε εµφανώς έκπληκτος για τη βράβευσή του από τονπροπονητή του στηνΜπαρτσελόνα Πεπ Γκουαρντιόλα.

Για την ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη του κόσµου στο ενοποιηµένο από φέτοςβραβείο της Χρυσής Μπάλας µε τον τίτλο του Κορυφαίου Παίκτη της FIFA ψήφισαν 154 δηµοσιογράφοι και οι προπονητές και αρχηγοί 208 εθνικών οµάδων.

Ο 23χρονος πουγράφει µε χρυσά γράµµατατην ιστορία του στο παγκόσµιο ποδόσφαιρο πέτυχετην προηγούµενη χρονιά 58 γκολ µε τα χρώµατα της Μπαρτσελόνα, την οποία βοήθησε αποφασιστικά να κατακτήσει τον τίτλο και το Σούπερ Καπ Ισπανίας, ενώ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη. Ο Μέσισυγκέντρωσεποσοστό 22,65% των ψήφων,έναντι 17,36%τουΙνιέστα και 16,48% του Τσάβι, ανάµεσα σε 23 παίκτες.

ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ
Η χθεσινή βραδιά στην Οπερα της Ζυρίχης κατέληξε σε βαριά ήττα για το ισπανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Μουρίνιονίκησε τους Ντελ Μπόσκε και Γκουαρντιόλα στην ψηφοφορία για την ανάδειξητου κορυφαίου προπονητή του 2010.

Τα αποτελέσµατα της ψηφοφορίας αντιµετώπισεψύχραιµα και µεπερηφάνια ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που οδήγησε την Ισπανίαστην κατάκτηση του Παγκοσµίου Κυπέλλου. «Κανείς δεν έχασε τίποτα. Και περισσότερο ο Τσάβι και ο Ινιέστα που είναιδύο εξαιρετικοί παίκτες. Ο Μέσι όµως είναι καταπληκτικός και νίκησε δίκαια. Και οι τρεις παίκτες άξιζαν τη Χρυσή Μπάλα καικανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι υποβαθµίστηκε».

Ο Τσάβι υπογράµµισε πως «η ζωή µου θα παραµείνειη ίδια και χωρίς τη Χρυσή Μπάλα. Οποιοσδήποτεκι αν αναδεικνυόταν νικητής θα ήτανέκπληξη. Είναι ένα βραβείοπου αντανακλά τηφιλοσοφία της Μπαρτσελόνα».

Ο Αντρες Ινιέσταέσπευσε να συγχαρεί τονΜέσι, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «από τη στιγµή που τονεπέλεξε ο κόσµος σηµαίνει πως είναι ο καλύτερος».

Εκτός των τριών φιναλίστ στην κορυφαία ενδεκάδα τηςχρονιάς συµπεριελήφθησαν ακόµα οι Κασίγιας,Μαϊκόν, Λούσιο, Πικέ, Πουγιόλ, Σνάιντερ, Βίγια και Ρονάλντο.

Ιστορία γράφειη Βραζιλιάνα Μάρτα, που για 5η συνεχόµενη χρονιά αναδεικνύεται κορυφαία παίκτρια, ενώ ο Χαµίτ Αλτιντοπ κέρδισε το βραβείο «Πούσκας» για το καλύτερο γκολ.

πηγή : tanea 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin