Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - ΝΟΗΣΙΣ : Τα Πρόσωπα της Επιστήμης

 
 
Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Η θεματολογία των εκδηλώσεων αυτών αφορά στους ανθρώπους που άνοιξαν νέους δρόμους στις επιστήμες, στη ζωή τους και στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς τους, σε ζητήματα φιλοσοφίας, δεοντολογίας, ηθικής, διδακτικής και γνωσιολογίας των επιστημών, καθώς και σε πρόσωπα της επιστήμης, που δραστηριοποιούνται στον παρόντα χρόνο, αναδεικνύοντας τη συμβολή τους στη διάδοσή της.

Η επόμενη εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011, στις 11.00 το πρωί, με θέμα «Η Έννοια της Φύσης στη Φιλοσοφία του Hegel - χώρος και χρόνος» και ομιλητή το Θεόδωρο Πενολίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. Την ομιλία θα προλογίσει η κυρία Καρολίδου Αθηνά, συγγραφέας του βιβλίου «Δικαιοσύνη και Παιδεία στην Πολιτεία του Πλάτωνος»....


Η απαίτηση για τη συστηματική διερμήνευση των γνωρισμάτων της ανόργανης και της οργανικής φύσης, σύμφωνα με αρχές που πηγάζουν από μία θεμελιώδη σύλληψη της καθολικής ενότητας του λόγου χαρακτηρίζει τη Φυσική Φιλοσοφία του GWFHegel. Η Φυσική Φιλοσοφία του G.WFHegel αποτελεί μία από τις πλέον σημαίνουσες μορφές έκφρασης του γερμανικού ιδεαλισμού και σημαδεύει ήδη την πρώτη φάση των μελετών του από την περίοδο της Ιένας (1802-1807). Εμπεριέχεται, επίσης, στην εγκυκλοπαιδική ανακεφαλαίωση της διαλεκτικής του από την δεκαετία του 1820 και επηρεάζει, τέλος, τις ρομαντικές φυσικοφιλοσοφικές αναζητήσεις, όπως αυτές διαφαίνονται στο έργο λ.χ. του Goethe ή του Schopenhauer.   


Διοργάνωση
Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

 Πηγή : maradclub

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin