Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η Μαθηματικός και Φιλόσοφος Υπατία και οι Κωνικές Τομές έως σήμερα

 
Συνεχίζεται και φέτος ο κύκλος εκδηλώσεων με τίτλο «Τα Πρόσωπα της Επιστήμης», που πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Η θεματολογία των εκδηλώσεων αυτών αφορά στους ανθρώπους που άνοιξαν νέους δρόμους στις επιστήμες, στη ζωή τους και στις άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς τους, σε ζητήματα φιλοσοφίας, δεοντολογίας, ηθικής, διδακτικής και γνωσιολογίας των επιστημών, καθώς και σε πρόσωπα της επιστήμης, που δραστηριοποιούνται στον παρόντα χρόνο, αναδεικνύοντας τη συμβολή τους στη διάδοσή της....


Η επόμενη εκδήλωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 11.00 το πρωί, με θέμα «Η Μαθηματικός και Φιλόσοφος Υπατία και οι Κωνικές Τομές έως σήμερα» και ομιλητή τον Αθανάσιο Φυλάκη, Μαθηματικό, Πρόεδρο του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μαθηματικός και φιλόσοφος Υπατία είναι μία από τις ελάχιστες ιστορικές μορφές γυναικών με ενασχόληση στις επιστήμες και τη φιλοσοφία την περίοδο του 4ου μ.Χ. αιώνα. Ασχολήθηκε με τα μαθηματικά και αστρονομικά προβλήματα της εποχής της, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Οι κωνικές τομές και τα θέματα που ανέκυψαν από τη μελέτη τους έχουν εφαρμογές σε όλες τις επιστήμες που υπάρχουν και εξελίσσονται έως και σήμερα.

Είσοδος Ελεύθερη.
Ο καφές είναι προσφορά του «Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος».


Διοργάνωση
Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Παράρτημα Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
τηλέφωνο: 2310 483000



via

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin