Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα Σε μία πενταετία η «μαζική» ηλεκτροκίνηση

  
Η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης στα αυτοκίνητα καλπάζει, αλλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα γίνουν προσιτά στο ευρύ κοινό μέσα στην επόμενη πενταετία. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας σε στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και σε καταναλωτές που διεξήγαγε η KPMG. Πολλά στελέχη, άλλωστε, πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πρόκειται να γίνουν εμπορεύσιμα χωρίς κρατικές επιδοτήσεις.
Ηδη κάποιες κυβερνήσεις έχουν υιοθετήσει κίνητρα για την αγορά κάποιων τύπων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή και υβριδικών - στη Βρετανία προσφέρονται εκπτώσεις έως 5.000 στερλίνες (6.000 ευρώ) για κάποια μοντέλα. Οι κατασκευαστές προωθούν την ηλεκτροκίνηση στην προσπάθειά τους να μειώσουν όλο και περισσότερο την κατανάλωση των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την έρευνα της KPMG άλλωστε, το 91% των καταναλωτών θεωρούν ως πρωταρχικό κριτήριο για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου την οικονομία που επιτυγχάνει στα καύσιμα.

Η πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κατασκευαστές ηλεκτρικών ή υβριδικών αυτοκινήτων είναι διπλή: η μείωση του κόστους των μπαταριών και η αύξηση της ισχύος τους, που θα εξασφαλίζει μιαν αξιοπρεπή αυτονομία στα οχήματα - δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα χωρίς επαναφόρτιση.

πηγή : tovima

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin