Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ιαπωνικό νοσοκομείο θα εξετάσει νέα θεραπεία για τον καρκίνο

 

Ερευνητές στην Ιαπωνία δηλώνουν ότι θα ξεκινήσουν τις πρώτες παγκοσμίως κλινικές έρευνες για θεραπεία με ακτινοβολίες χρησιμοποιώντας δέσμη νετρονίων με βάση επιταχυντή για να θανατώσουν καρκινικά κύτταρα.

Το Εθνικό Κέντρο Καρκίνου στο Τόκιο και η ιαπωνική εταιρία ιατρικού εξοπλισμού ‘Cancer Intelligence Care Systems’, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν έρευνες χρησιμοποιώντας τη θεραπεία με δέσμευση νετρονίων βορίου (BNCT), σε 3 χρόνια, ανακοίνωσε το Κέντρο.
Η θεραπεία BNCT είναι καινοτόμος θεραπεία ακτινοβολίας, που θανατώνει καρκινικά κύτταρα επιλεκτικά χωρίς παρενέργειες, αλλά απαιτεί μεγάλες εγκαταστάσεις που να περιλαμβάνει πυρηνικό αντιδραστήρα για να παράγει δέσμη νετρονίων.

Επιταχυντής σωματιδίων, που είναι φθηνότερος, ασφαλέστερος και μικρότερος από αντιδραστήρα, θα είναι κατάλληλος για ένα νοσοκομείο, ώστε να παρέχει τη θεραπεία σε ασθενείς.

Το Κέντρο ελπίζει να δοκιμάσει τη θεραπεία ειδικής ακτινοβολίας σε ασθενείς με καρκίνους που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με τις υπάρχουσες αγωγές, όπως όγκους στον εγκέφαλο και μελάνωμα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin