Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Γάτα ένορκος σε δίκη

 Γάτα ένορκος σε δίκη
Εάν τα πράγματα γίνουν όπως τα ζήτησε το ανώτερο δικαστήριο (συγκεκριμένα το «Suffolk Superior Crown Court») της κομητείας Σάφολκ στη Μασαχουσέτη, τότε για πρώτη φορά στα χρονικά, μια γάτα πρόκειται να κληθεί να αποφανθεί για την ενοχή ή την αθωότητα ενός κατηγορουμένου. Η απόφανσή της, βέβαια, στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ένα μάλλον ασαφές νιαούρισμα.
Το νήμα της παρεξήγησης άρχισε να ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια της τελευταίας απογραφής, όταν η κάτοικος της Βοστόνης, Άννα Εσποζίτο, αποφάσισε να καταχωρίσει ως μέλος της οικογενείας της, υπό την κατηγορία «κατοικίδια ζώα», και την γάτα με το όνομα Τάμπι Σαλ.

Στην πορεία, κάποιος υπάλληλος προφανώς δεν παρατήρησε ότι πρόκειται για κατοικίδιο και ο Τάμπι κατέληξε να καλείται να εκτελέσει χρέη ενόρκου σε δίκη.

Σε μια προσπάθεια να λύσει την παρεξήγηση, η κυρία Εσποζίτο απέστειλε στις αρχές «γνωμάτευση» κτηνιάτρου σύμφωνα με την οποία, ο Τάμπι δεν είναι άνθρωπος αλλά «ευνουχισμένος γάτος που δεν μιλάει ούτε καταλαβαίνει αγγλικά».

Ωστόσο, παρά την παραπάνω διαβεβαίωση, οι αρχές απάντησαν πως ο γάτος «οφείλει να παρευρεθεί στο δικαστήριο στις 23 Μαρτίου». Άλλωστε, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, «οι ένορκοι δεν υποχρεούνται να ομιλούν άπταιστα την αγγλική γλώσσα». Μιάου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin