Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Έλληνες υπουργοί απέρριψαν τις γερμανικές αποζημιώσεις

  
Από το 2000 οι υπουργοί Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή δεν επιτρέπουν να κατασχεθεί η περιουσία του γερμανικού δημοσίου, που βρίσκεται στην Ελλάδα (Γερμανικό Ινστιτούτο και άλλα), προκειμένου να καταβληθεί η αποζημίωση που έχει επιδικαστεί στα θύματα των εγκλημάτων των Γερμανών ναζί στο Δίστομο.
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο πρόεδρός του Μανώλης Γλέζος καταγγέλλουν τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη διάπραξη αυτού του εγκλήματος σε βάρος των θυμάτων του Διστόμου.

Η Γερμανία μετά την προστατευτική αυτή παρέμβαση των Ελλήνων υπουργών Δικαιοσύνης την τελευταία δεκαετία έχει προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για να απορριφθεί απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας, με την οποία έχει οριστεί η κατάσχεση γερμανικού ακινήτου στη Φλωρεντία για την πληρωμή των κατοίκων του Διστόμου.
Αυτή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας δεν επέτρεψαν οι Έλληνες υπουργοί δικαιοσύνης να εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Το γεγονός είναι αποτρόπαιο και αφήνουν σοβαρότατα εκτεθειμένους τους υπουργούς Δικαιοσύνης των ελληνικών κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα.

πηγή : newsbomb

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin