Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Έφυγε ξεχασμένος ο Γιαννάκης του Στέλιου Καζαντζίδη

 
Για μέρες στα «χαμένα» το άψυχο σώμα του αγαπημένου μπουζουξή του Στέλιου Καζαντζίδη.

Από τους βιρτουόζους του μπουζουκιού ο Γιαννάκης ,όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του γιατί βγήκε με κοντά παντελονάκια στο πάλκο, ο Αγγέλου έφυγε από τη ζωή, στο Νιού Τζέρσεϊ όπου κατοικούσε σε ηλικία 74 χρονών.


Μάταια προσπαθούσαν στο νοσοκομείο , όπου ξεψύχησε, να πιστοποιήσουν την ταυτότητά του. Χρειάστηκε να περάσουν μέρες για να επικοινωνήσουν με τους οικείους του, ύστερα από επίμονες προσπάθειες στο νεκροτομείο του νεκροτομείου της πόλης.
Ο Γιαννάκης Αγγέλου, ήταν ο βιρτουόζος που συνόδευσε όλους τους μεγάλους από το Μάρκο το Βαμβακάρη, το Γιώργο Ζαμπέτα, το Μάνο χατζιδάκι , ενώ υπήρξε ο αγαπημένος μπουζουξής του Στέλιου Καζαντζίδη.

Ο Στέλιος, ο γιός του Μάρκου μεταφέρει τη θλίψη του και μιλάει συγκινημένος για τον μετρ:

«Τον ξέρω από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Τον θυμάμαι που συνόδευε στο πάλκο τον πατέρα μου. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με πήρε και παίξαμε στην ηχογράφηση του Στράτου Παγιουμτζή που έκανα την παρθενική μου εμφάνιση.

Επρόκειτο για περιζήτητο μπουζουξή ,παίκτη κάτω από όλες τις συνθήκες. Ήταν βασικός στέλεχος σε όλες τις ορχήστρες του Στέλιου Καζαντζίδη.

Μεγάλος αριστοκράτης. Το 1963 πήγε στην Αμερική κι έκανε μεγάλη καριέρα. Τελευταία εμφανιζόταν σε κάποιες συνεστιάσεις ομογενών εκεί.

Θείος του ήταν ο τραγουδιστής και μπουζουξής Νίκος Βούλγαρης.
Ο Γιαννάκης ήταν και γειτονάκι μου από την παλιά Κοκκινιά. Δεν είχε οικογένεια. Μια αδελφή μόνο που ζούσε κοντά στο Γυμναστήριο της Προοδευτικής κι όταν την επισκεπτόταν βλεπόμαστε.»

Συγκλονισμένη η γυναίκα του Στέλιου, η Βάσω Καζαντζίδη...
«Λυπάμαι πολύ .Τον είχα γνωρίσει από το Στέλιο, ο οποίος μου έλεγε τα καλύτερα για κείνον. Ήταν πολύ μεγάλος μπουζουξής!»
Ο Γιάννης Αγγέλου, υπήρξε παιδί θαύμα.
Ήταν δεν ήταν 17 χρονών το 1953, όταν πρωτόπαιξε μπουζούκι σε ηχογράφηση. Στο πάλκο όμως, είχε εμφανισθεί χρόνια πριν με κοντά παντελόνια. Επειδή ντεμπουτάρισε σε μικρή ηλικία και ήταν και λεπτοκαμωμένος τους είχε μείνει το υποκοριστικό Γιαννάκης.
Δύο από τα πολύ γνωστά τραγούδια στων οποίων την ηχογράφηση έχει πάρει μέρος είναι η "Ζιγκουάλα" όπου έπαιζε μόνος του και το "Είμ' ένα κορμί χαμένο" (με τον Καλδάρα) και τα δύο με τον Στέλιο Καζαντζίδη.Το 1962 ακολούθησε το Στέλιο στην περίφημη περιοδεία του στην Αυστραλία. Εκεί, έγραψαν σε δεύτερη εκτέλεση μερικά θρυλικά σαρανταπεντάρια, που λίγοι συλλέκτες τα έχουν.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του

«υπήρξε ένας σπουδαίος εκτελεστής, με καθαρή και γεμάτη πενιά, με δεξιοτεχνία και νεύρο. Αυτές οι αρετές του φαίνονται σε πολλά
κομμάτια που ηχογράφησε στην Philips, πολλές φορές μαζί με τον Γιώργο Τσιμπίδη.»

πηγή : newstrap

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin