Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Βάναυση θανάτωση αλεπούς στη Δοϊράνη

 image
Ποια είναι τελικά τα όρια της ανθρώπινης βαναυσότητας; Τι αξία αποδίδουν στη φύση και τη Ζωή ορισμένοι, όταν όχι μόνο δεν τη σέβονται αλλά την κατακρεουργούν με ανείπωτο τρόπο; Δεν είναι δυνατόν να μην γεννηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα, όταν αντικρίζει κανείς  την παρακάτω φωτογραφία… Όταν αντικρίζει τη βάναυση θανάτωση αλεπούς στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης στον Νομό Κιλκίς.
Πόση βαναυσότητα χωράει σε μία εικόνα;
Η αλεπού βρέθηκε από υποστηρικτές της οργάνωσης, το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου, νεκρή και κρεμασμένη με δεμένα τα πόδια πάνω σε πινακίδα σήμανσης ποδηλατικής διαδρομής, πάνω από το χωριό Άγιος Χαράλαμπος, στο 14,3 χλμ. της ποδηλατικής διαδρομής που έχει χαραχθεί στην περιοχή.
Το άτυχο ζώο δεν έφερε τραύματα από όπλο και πιθανολογούμε ότι θανατώθηκε με άλλα μέσα (δηλητηρίαση από δολώματα, πνιγμός μετά από παγίδευση).
Πέραν της οργής για το συγκεκριμένο περιστατικό και της αυτονόητης καταδίκης του, καλέσαμε ήδη τις τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν το γεγονός με σκοπό την τιμωρία των υπαιτίων και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.
Ακόμα περισσότερο, όταν η χάραξη της συγκεκριμένης ποδηλατικής διαδρομής προσπαθεί να προωθήσει την ήπια τουριστική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Δοϊράνης και οι επισκέπτες (πεζοπόροι και ποδηλάτες), βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες που δυσφημούν την περιοχή και έρχονται σε αντίθεση με το βασικό σύνθημα του σχετικού προωθητικού υλικού της διαδρομής «Δοϊράνη, εκεί που η φύση βοηθά τη συνύπαρξη των λαών».
Δείτε την καταγγελία του WWF Ελλάς εδώ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin