Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ηφαίστειο στην Ιαπωνία άρχισε να "βρυχάται"


Πολλές εκατοντάδες εγκατέλειψαν εν μέρει μία πόλη της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας που βρίσκεται στις υπώρειες ενός ηφαιστείου σε δραστηριότητα, φοβούμενοι την πιθανότητα εκροής ηφαιστειακών υλικών, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Η δημαρχία της Τακαχάρου, που βρίσκεται στην επαρχία Μιγιαζάκι, στα νότια της νήσου Κιούσου, κάλεσε τους 1.158 κατοίκους των πλέον εκτεθειμένων προαστίων της να περάσουν τη νύκτα σε κέντρα υποδοχής.

Από το ηφαίστειο Σινμοεντάκε, ύψους 1.421 μ και το οποίο «ξύπνησε» στις 26 Ιανουαρίου, εξακολουθεί να ανωθρώσκει μία στήλη πυκνού καπνού, ενώ ηφαιστειακή τέφρα εκτοξεύεται σε ύψος πολλών μέτρων.

«Πάνω από 600 άνθρωποι δέχθηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Κάποιοι εξ αυτών έλαβαν άδεια να επιστρέψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως εκτιμούμε πως θα φιλοξενήσουμε περίπου 700 ανθρώπους τη νύκτα τούτη στις εγκαταστάσεις μας», τόνισε τοπικός αξιωματούχος.

Η απόφαση για την απομάκρυνση των κατοίκων ελήφθη έπειτα από την ανακοίνωση της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ότι επεκτείνει την ακτίνα της ζώνης κινδύνου γύρω από το ηφαίστειο στα 3 χλμ. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin