Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η τηλεόραση βλάπτει... την καρδιά

 
Τέσσερις ώρες τηλεόρασης την ημέρα αρκούν για να προκαλέσουν αύξηση του κινδύνου καρδιακής προσβολής, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail.

Οι επιστήμονες συμφωνούν και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το να βλέπει κάποιος τηλεόραση ή να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά την καρδιά του ανεξάρτητα από το αν γυμνάζεται ή όχι. Ο κίνδυνος εκδήλωσης καρδιακής πάθησης όπως και πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία αυξάνεται δραματικά - σε ποσοστό 48% - για όσους ξοδεύουν πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα κολλημένοι σε μια οθόνη τηλεόρασης ή υπολογιστή.

Επιστήμονες του Κολεγίου του Λονδίνου στο τμήμα επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Όπως προκύπτει απ’ την ανάλυσή μας, δύο ή και περισσότερες ώρες μπροστά από μια οθόνη κάθε μέρα μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου».

Η συγκεκριμένη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας ήταν και η πρώτη που ασχολήθηκε με αυτόν τον συσχετισμό οθόνης και καρδιακών παθήσεων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η καθιστική εργασία ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό καρδιακών επεισοδίων, η αιτία των οποίων μπορεί πολύ εύκολα να αναζητηθεί στην επίδραση που αυτή έχει στη χοληστερόλη αλλά και στην εκδήλωση φλεγμονής.

πηγή : real 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin