Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Ερευνητικές γεωτρήσεις στην Αίγυπτο, από την «Ενεργειακή Αιγαίου»


Στην πραγματοποίηση δύο ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή West Kom Ombo της Aνω Αιγύπτου, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο, προχωρεί η ελληνική εταιρία Energean Oil and Gas. 


Η εταιρία, που είναι ο διαχειριστής της άδειας παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, διαθέτει το 80% των δικαιωμάτων για μια περιοχή συνολικής έκτασης 31.521 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
 
Σε διάστημα μικρότερο των επτά μηνών η «Ενεργειακή Αιγαίου» έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του επενδυτικού και επιχειρησιακού της πλάνου στην Αίγυπτο. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή οδού πρόσβασης μήκους 25 χλμ., με την περιοχή της γεώτρησης. Πρόσφατα, δε, ολοκληρώθηκε και η οδική σύνδεση των δύο περιοχών γεωτρήσεων μήκους 95 χλμ. Η προεργασία συνέβαλε στην εντός χρονοδιαγράμματος εγκατάσταση της απαραίτητης τεχνικής υποδομής και του εξοπλισμού για τη μεταφορά του γεωτρύπανου και την έναρξη της πρώτης ερευνητικής γεώτρησης WKO-1X.
 
Ο κ. Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος της «Ενεργειακής Αιγαίου», δήλωσε ότι η εταιρία προσδοκά θετικά αποτελέσματα από το ερευνητικό πρόγραμμα καθώς στόχος της είναι η ενίσχυση της δραστηριότητας και του χαρτοφυλακίου της στην Αίγυπτο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Βόρειας Αφρικής.

πηγή : kartesios

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin