Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Απαγόρευσαν τα βιβλία του Κοέλο στο Ιράν

Για λογοκρισία κατηγορεί το Ιράν ο βραζιλιάνος συγγραφέας Πάουλο Κοέλο επειδή απαγόρευσαν την κυκλοφορία των βιβλίων του στη χώρα όπου ήδη έχουν πουληθεί 6 εκατομμύρια αντίτυπα.
«Τα βιβλία μου πωλούνται στο Ιράν από το 1998, Πιστεύω ότι έχουν πωληθεί έξι εκατομμύρια αντίτυπα στη χώρα αυτή. Τα βιβλία μου κυκλοφόρησαν επί πολλών ιρανικών κυβερνήσεων», είπε ο πασίγνωστος συγγραφέας.

Προσέθεσε μεταξύ των άλλων πως η απαγόρευση είναι αυθαίρετη και προκύπτει από παρεξήγηση.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος συγγραφέας δημοσίευσε στο μπλογκ του, επιστολή του ιρανού εκδότη του Αράς Χετζαζί που ανήκει στην αντιπολίτευση στην οποία γίνεται λόγος για απαγόρευση κυκλοφορίας των βιβλίων του με εντολή του υπουργείου πολιτισμού.

Ένα από τα πιο διάσημα βιβλία του συγγραφέα, ο Αλχημιστής, έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 65 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως με τον Κοέλο να τονίζει πως ίσως να δημοσιεύσει τα έργα του στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση της Βραζιλίας να αντιδράσει.

Ως θλιβερό φαινόμενο χαρακτήρισε τη λογοκρισία η υπουργός Πολιτισμού της Βραζιλίας Ανα ντε Χολάντα προσθέτοντας ότι θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με τον Αντόνιο Πατριότα, υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας.


πηγή : cosmo

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin